ΗΠΑ: Θερμοκρασίες-ρεκόρ, εκατομμύρια πολίτες αντιμέτωποι με ακραία ζέστη

Ισχυρό κύμα καύσωνα

Must Read

Στα ύψη το θερμόμετρο. Ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να φτάσει τον υδράργυρο σε νέα επίπεδα ρεκόρ στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Την ώρα μάλιστα που εκατομμύρια Αμερικανοί ιδρώνουν κάτω από έναν θερμικό θόλο, ο οποίος εκτείνεται έως την Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Περίπου 36 εκατομμύρια άνθρωποι, το 10% της χώρας, έχουν λάβει από τις Αρχές προειδοποιήσεις για υπερβολική ζέστη, την οποία προκαλεί ο θερμικός θόλος, που επικεντρώνεται πάνω από την Καλιφόρνια, όπως έγινε γνωστό από την Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται να παραμείνουν ή και να υπερβούν τα ημερήσια ρεκόρ στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, στο Όρεγκον, στη βόρεια Αριζόνα και στο κεντρικό Άινταχο!

Ο υδράργυρος κυμαίνεται ως 20 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα σε περιοχές όπως το Ρέντινγκ, μια πόλη στη βόρεια Καλιφόρνια, όπου η θερμοκρασία έφτασε στους 48 βαθμούς Κελσίου (υψηλό όλων των εποχών), δήλωσε ο μετεωρολόγος της NWS, Μπράιαν Τζάκσον.

Το κύμα ζέστης «αναμένουμε απλά να μετακινηθεί ανατολικά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και βασικά να επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επομένως έχουμε ένα πραγματικά επεκτατικό και ακραίο κύμα ζέστης να συνεχίζεται και αναμένεται να συνεχιστεί αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This