«Να πάτε σπίτι σας»: Οργισμένοι Καταλανοί κατέβρεξαν παραθεριστές και διαδήλωσαν κατά του υπερτουρισμού

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα

Must Read

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις επί ισπανικού εδάφους! Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Βαρκελώνη και διαδήλωσαν ενάντια στον υπερτουρισμό που πλήττει την πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Με το σύνθημα «Αρκετά! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» περίπου 3.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, κρατώντας πλακάτ και εκτοξεύοντας νερό με νεροπίστολα σε τουρίστες!

Τα πλακάτ έγραφαν: «Δεν είστε καλοδεχούμενοι, γυρίστε στην πατρίδα σας» και ορισμένοι πετούσαν ακόμη και αντικείμενα εναντίον τουριστών που έτρωγαν ανυποψίαστοι σε εστιατόρια.

Με πανό που έγραφαν: «Μειώστε τον τουρισμό τώρα!», οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «οι τουρίστες έξω από τη γειτονιά μας», σταματώντας μπροστά από ξενοδοχεία, προς έκπληξη των επισκεπτών.

«Τα τοπικά καταστήματα κλείνουν για να δώσουν τη θέση τους σε καταστήματα που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των γειτονιών. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν τα ενοίκιά τους», είπε ο Isa Miralles, ένας 35χρονος μουσικός που μένει στην συνοικία Barceloneta.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον του τουρισμού, αλλά εδώ στη Βαρκελώνη υποφέρουμε από μια υπερβολή του τουρισμού που έχει κάνει την πόλη μας αβίωτη» τόνισε ο Jordi Guiu, ένας 70χρονος κοινωνιολόγος. Η βορειοανατολική παραθαλάσσια πόλη, με τα διεθνούς φήμης αξιοθέατα, όπως η Λα Σαγράδα Φαμίλια, δέχτηκε πέρσι περισσότερους από 12 εκατομμύρια τουρίστες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Στην Ελλάδα, ο τουρισμός είναι επιθυμητός, ιδιαίτερα αν οι τουρίστες ξοδεύουν (εστιατόρια, ταβέρνες, μαγαζιά). Αλλά και στο ξενοδοχείο να είναι κλεισμένοι μα το all inclusive, πάλι κινείται η οικονομία, διότι καταναλώνουν διάφορα προϊόντα, εκτός τού ότι δημιουργούνται θέσεις εργασίας, αν και οι ξενοδόχοι παραπονούνται για έλλειψη προσωπικού.
    Στην Ισπανία, αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν έχουν σχέση με το τουριστικό κύκλωμα και πληρώνουν την ακρίβεια και την φασαρία του. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα και ειδικά εκεί που δεν έχει π.χ. νερό. Το κόβουν από τα σπίτια για να το δίνουν στα ξενοδοχεία και άλλα δυσάρεστα. Μόνο να σκεφτεί κανείς την κατνάλωση ρεύματος από τα κλιματιστικά, φθάνει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This