Η Boeing θα αναλάβει την ευθύνη για 2 θανατηφόρα ατυχήματα για να αποφύγει το δικαστήριο

Must Read

Φτηνά, όπως όλα δείχνουν, πάει να τη γλιτώσει η Boeing Co., καθώς ετοιμάζεται να ομολογήσει την ενοχή της για δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα, στα οποία ενεπλάκησαν αεροσκάφη που κατασκεύασε, προκειμένου από τη μία να αποφύγει μια πολύπλοκη δίκη και από την άλλη να διατηρήσει τα κυβερνητικά συμβόλαια που έχει συνάψει.

Ειδικότερα, η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία, η οποία πέρα από αεροπλάνα σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλάει ελικόπτερα, πυραύλους και δορυφόρους, φέρεται να συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή της σε μια ποινική κατηγορία που συνδέεται με τις θανατηφόρες συντριβές δύο αεροσκαφών Boeing 737 Max, προκειμένου να διατηρήσει τη συνεργασία της με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η Boeing κατέληξε σήμερα σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, βάσει της οποίας η εταιρεία θα παραδεχθεί την ενοχή της για «ποινική συνωμοσία» σε σχέση με τα αεροπορικά δυστυχήματα που συνέβησαν το 2018 στην Ινδονησία (Lion Air) και το 2019 την Αιθιοπία (Ethiopian Airlines), τα στοίχισαν τη ζωή σε συνολικά 346 ανθρώπους. Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, η οποία απαιτεί την έγκριση του δικαστηρίου, η Boeing θα καταβάλει πρόστιμο και θα συμφωνήσει να εγκαταστήσει εταιρική παρακολούθηση για τρία χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η Boeing καλείται να πληρώσει ποινικό πρόστιμο ύψους 243,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ συμφώνησε, επίσης, να επενδύσει τουλάχιστον 544 εκατομμύρια δολάρια στα τρία επόμενα χρόνια, για να ενισχύσει την ασφάλειά της.

Η αποδοχή της ενοχής, εξάλλου, γλιτώνει την Boeing από μια συγκρουσιακή δίκη, που θα εξέθετε, ενδεχομένως, σε ακόμη πιο εμπεριστατωμένο έλεγχο πολλές από τις αποφάσεις της εταιρείας που οδήγησαν στις μοιραίες συντριβές των αεροπλάνων τύπου Max. Διευκολύνει επίσης την εταιρεία, η οποία θα αποκτήσει αργότερα φέτος νέο διευθύνοντα σύμβουλο, για να προσπαθήσει να «προχωρήσει μπροστά», καθώς επιδιώκει να εγκριθεί η σχεδιαζόμενη εκ μέρους της εξαγορά της Spirit AeroSystems.

Θυμίζουμε πως οι οικογένειες των θυμάτων των δύο πολύνεκρων αυτών δυστυχημάτων, για τα οποία σκοπεύει να δηλώσει ενοχή, αξιώνουν αποζημίωση ύψους 23.3 δισ. ευρώ από την Boeing.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This