Αυστραλία: Ναρκωτικό 100 φορές πιο θανατηφόρο από την ηρωίνη έκανε την εμφάνισή του

Η Δίωξη παρατήρησε ότι οι παρτίδες κοκαΐνης που πωλούνται στη χώρα των καγκουρό έχουν εμπλουτιστεί με ένα θανατηφόρο οπιοειδές

Must Read

Ένα νέο ναρκωτικό βρέθηκε στην Αυστραλία και μάλιστα ακόμη πιο επικίνδυνο. Με τις αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό και να καλούν τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί. Η Δίωξη παρατήρησε ότι οι παρτίδες κοκαΐνης που πωλούνται στη χώρα των καγκουρό έχουν εμπλουτιστεί με ένα θανατηφόρο οπιοειδές, που είναι 100 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη!

Το κέντρο απεξάρτησης Harm Reduction Victoria τόνισε ότι μεγάλος αριθμός Αυστραλών που πρόσφατα κατανάλωσαν αυτό που πίστευαν ότι ήταν κοκαΐνη υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες λόγω της παρουσίας της συνθετικής χημικής ένωσης, που ονομάζεται «πρωτο-νιταζένιο». Μερικά από όσα υπέστησαν ήταν απώλεια συνείδησης, αναπνευστική καταστολή και έλλειψη οξυγόνου στο αίμα. Παραλλαγές του νιταζένιου, οι οποίες είναι εφάμιλλες του οπιοειδούς, κυκλοφορούν στην Αυστραλία τον τελευταίο χρόνο, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα.

«Το συγκεκριμένο ναρκωτικό έχει εμφανιστεί σε ορισμένες προμήθειες κοκαΐνης στην Αυστραλία τον τελευταίο καιρό, γεγονός που αποτελεί μια ανησυχητική τάση», είπε ο υπεύθυνος πολιτικής κατά των ναρκωτικών, Nick Kent.

Πρόκειται για το τελευταίο σε μια σειρά περιστατικών που αφορούν υπερβολικές δόσεις μεταξύ ατόμων που κατανάλωσαν εν αγνοία τους οπιοειδή. Στις διωκτικές αρχές σήμανε αλάρμ στις 25 Ιουνίου, όταν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, ενός 17χρονου αγοριού, δύο ανδρών ηλικίας 30 ετών και μιας 42χρονης γυναίκας, ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα σπίτι στο προάστιο Broadmeadows της Μελβούρνης μετά από υποψίες για υπερβολική δόση.

Μία προκαταρκτική τοξικολογική έκθεση διαπίστωσε ότι και οι τέσσερις είχαν στον οργανισμό τους ένα συνθετικό οπιοειδές και ενώ οι ερευνητές δεν αποκαλύπτουν ποια ήταν η ουσία, επιβεβαίωσαν ότι δεν επρόκειτο για φαιντανύλη. Και οι τέσσερις βρέθηκαν νεκροί στο ίδιο δωμάτιο του σπιτιού, όπου ανακαλύφθηκαν σύνεργα χρήσης ναρκωτικών. Στα τέλη Μαρτίου, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες απεξάρτησης στο δυτικό Σίδνεϊ βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα τρομακτικό σενάριο: Κατά την διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου έπρεπε να αντιμετωπίσουν περίπου 20 περιστατικά υπερβολικής δόσης.

Οι γιατροί περιέγραψαν τους ασθενείς ως “έμπειρους χρήστες ηρωίνης”, οι οποίοι θεωρούσαν ότι τα ναρκωτικά που είχαν καταπιεί ήταν εμπλουτισμένα με φαιντανύλη. Η συρροή υπερβολικών δόσεων στο δυτικό Σίδνεϊ ανησύχησε τόσο τις αρχές, ώστε εκδόθηκε επείγουσα προειδοποίηση, με την οποία ενθαρρύνονται όσοι κάνουν χρήση παράνομων ουσιών να έχουν μαζί τους μια δόση ναλοξόνης. Η ναλοξόνη είναι φάρμακο που μπορεί να αναστρέψει γρήγορα μια υπερβολική δόση οπιοειδών, αποτρέποντας δυνητικά τον θάνατο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This