Γαλλία: Ήρθε η ώρα για βαθιά αλλαγή!

Ο χαρισματικός πλασιέ Μελανσόν, η θλιβερή προεδρία Μακρόν, η Λεπέν και η γαλλική κοινωνία που αργοπεθαίνει λόγω της ανασφάλειας και της φτώχειας

Must Read

Από προχθές αξιοθρήνητοι πολιτικάντηδες εναλλάσσονται στα τηλεοπτικά στούντιο για να προσφέρουν στον γαλλικό λαό ένα κατάπτυστο θέαμα, όπου επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά τα «θα ενωθούμε για το κοινό καλό», «ακούσαμε το μήνυμα του γαλλικού λαού» κι άλλα τέτοια φοβερά!

Με αυτό το θλιβερό κι εντελώς χιλιοειπωμένο τέχνασμα επιχειρούν να αποκρύψουν τις μελλοντικές τους προδοσίες από διαθέσιμα ώτα και καλυμμένους οφθαλμούς.

Δυστυχώς, κάποιοι είναι αρκετά αδαείς ώστε να πιστεύουν ότι η υπό κατάρρευση χώρα, δεμένη χειροπόδαρα με την Ε.Ε., θα βρει ως διά μαγείας χώρο και ελευθερία να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να μειώσει τους φόρους, να χτυπήσει τον πληθωρισμό και ούτω καθεξής.

Αποτελούν μια αξιοσημείωτη στρατιά χρήσιμων ηλιθίων για όλες τις διεφθαρμένες ευρωπαϊστικές δυνάμεις, αριστερές, κεντρώες και δεξιές, οι οποίες δεν έχουν παρά να κουνήσουν μια ρωσική σημαία ή το φάντασμα της επιστροφής του φασισμού στην Ευρώπη, για να πάρουν τις ψήφους που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στην εξουσία.

Έτσι, οι απελευθερωμένοι, οι δήθεν αντιρατσιστές, δικαιωματιστές κ.τ.λ. που θέλουν να σώσουν τον πλανήτη από όσους δεν αρέσουν στην Ουάσινγκτον, από την υπερθέρμανση, από τα UFO και επιθυμούν έναν δικαιότερο κόσμο, δίνουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στην… Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τη συνομοταξία της!

Είναι δύσκολο να μην απελπίζεσαι μπροστά σε αυτή την αξιοσημείωτη ορδή των χαρούμενων, περήφανων και αλαζόνων ανόων, που νομίζουν πως τρώγοντας vegan, κάνοντας ποδήλατο ή κρατώντας μια τσάντα για ψώνια στο χρώμα του ουράνιου τόξου κάνουν επανάσταση!

Νέα καριέρα

Όπως και ο «Πάπα Ντοκ» στην Αϊτή, σε ηλικία 72 ετών ο Ζαν Λικ Μελανσόν θα μπορούσε να ξεκινήσει μια άλλη καριέρα.

Με 78 βουλευτές από τους 577 της Εθνοσυνέλευσης, ο «Πάπα Μελανσόν» θα μπορούσε κάλλιστα να δει τον εαυτό του στο πρωθυπουργικό μέγαρο να υπερασπίζεται έναν λαό του οποίου τον τρόπο ζωής δεν μοιράζεται εδώ και τριάντα χρόνια.

Ο Μελανσόν είναι ένας χαρισματικός πλασιέ, έτοιμος να ξεπουλήσει τη Γαλλία και κάθε Γάλλο, για χάρη των δικών του συμφερόντων και λίγης δόξας.

Δεν έχει καμία σχέση με τον Άγιο Βασίλη, όπως πλασάρεται, παρά μόνο με τον εαυτό του, όπως όλοι οι αληθινοί μιτερανιστές.

Μελανσόν

Μακρόν ο καλός, ο κακός και ο άσχημος!

Αποκλειστικά και μόνο για να διασώσει τον εαυτό του, η ξαφνική διάλυση της Εθνοσυνέλευσης από τον Μακρόν ήταν μια ντροπιαστική, δειλή και γελοία αντίδραση.

Προσέβαλε και αποδυνάμωσε τη χώρα του, τους θεσμούς της και τον γαλλικό λαό, με μοναδικό σκοπό να σωθεί η θλιβερή προεδρία ενός δουλικού ανθρωπάκου που τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γαλλίας από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που τον καθοδηγούν και τον ελέγχουν.

Το κοστούμι του προέδρου είναι πολύ μεγάλο για ένα προϊόν μάρκετινγκ στο τέλος του κύκλου ζωής του, το οποίο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία επιχείρησε να βλάψει για κακοπροαίρετο σκοπό την Πέμπτη Δημοκρατία και τη δημοκρατία γενικότερα.

Χωρίς την Εθνική Συσπείρωση (RN) στο πρωθυπουργικό μέγαρο για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου και να προσπαθήσει να αποφύγει την ευθύνη για τα καταστροφικά του πεπραγμένα, ο ένοικος του Ελιζέ βρίσκεται τώρα μόνος του με τα κατάπτυστα ψέματά του, τις fake υποσχέσεις του, τους πειραγμένους ισολογισμούς και τα «μαγικά του χρήματα».

Μακρόν

Η Λεπέν και οι εκπτώσεις

Η Εθνική Συσπείρωση κάνει γιγαντιαία άλματα. Αντίθετα με ό,τι λένε κάποιοι. Το RN μόλις κέρδισε τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές. Απόλυτες νίκες, με τις οποίες πλησιάζει σταθερά την εξουσία.

Είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη νέα Εθνοσυνέλευση και μόλις πέτυχε το κατόρθωμα να βγει πρώτο, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών σε 297 εκλογικές περιφέρειες!

Η Μαρίν Λεπέν, η γυναίκα που φαινόταν να έχει τελειώσει με την πολιτική μόλις πριν από επτά χρόνια, είναι τώρα σίγουρα στην καλύτερη θέση για να κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Το κόμμα της, όμως, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες παραχωρήσεις-εκπτώσεις, ιδίως την αποκήρυξη της εξόδου από την Ε.Ε., το ευρώ και το ΝΑΤΟ, για να εγκριθεί τελικά από το διεφθαρμένο σύστημα.

Είναι για τον λόγο αυτό που τα μέλη της Εθνικής Συσπείρωσης και οι ψηφοφόροι του, που ελπίζουν σε εκτεταμένες αλλαγές, θα απογοητευτούν και αναπόφευκτα θα διαψευστούν κι ας κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν για την ώρα.

Λε Πεν

Άρτος και θεάματα

Άλλη μια παράσταση του γαλλικού πολιτικού τσίρκου σε λίγες ημέρες λαμβάνει τέλος για να αφήσει τη θέση της στην υπερπαραγωγή «Άρτος και Θεάματα».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού πρόκειται να αρχίσουν σε μια ανήσυχη Γαλλία, βυθισμένη στα προβλήματά της, η οποία δεν κυβερνάται πλέον, αλλά εγκαταλείπεται από τυχοδιώκτες πολιτικούς κατώτερους των περιστάσεων, που αμέσως έπειτα από κάθε εκλογική αναμέτρηση με μαθηματική ακρίβεια την προδίδουν.

Ανάμεσα στην ανασφάλεια και τη φτώχεια, η γαλλική κοινωνία αργοπεθαίνει και μαζί της εκατομμύρια Γάλλοι που υποφέρουν σιωπηλά.

Όπως είπε ο Αϊνστάιν, τρέλα είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Κι όμως, οι Γάλλοι ξαναέδωσαν την εξουσία στους ίδιους και τους ίδιους, επαναφέροντας στη ζωή ακόμη και τον πολιτικά νεκρό Φρανσουά Ολάντ!

Έχει έρθει η ώρα για βαθιά αλλαγή.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κυρία Δεναξά, χίλια δίκια έχετε. Την βαθιά αλλαγή, ποιος θα την κάνει;;; Ποιος θα αντισταθεί και δεν θα κάνει τις “απαραίτητες εκπτώσεις”;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This