Πέδρο Σάντσεθ: «Να μην εφαρμόζονται “δυο μέτρα και δυο σταθμά” στην Ουκρανία και στη Γάζα»

Ο ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο επικριτικές φωνές στην ΕΕ έναντι του Ισραήλ

Must Read

O Πέδρο Σάντσεθ χθες Τετάρτη (10/07) από την Ουάσιγκτον και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κάλεσε τις κυβερνήσεις των κρατών της Δύσης να μην εφαρμόζουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά» όσον αφορά τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Ο ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο επικριτικές φωνές στην ΕΕ έναντι του Ισραήλ. «Αν λέμε στους λαούς μας πως υποστηρίζουμε την Ουκρανία επειδή υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο, τότε πρέπει να κάνουμε το ίδιο όσον αφορά τη Γάζα», είπε στο περιθώριο της συνόδου του NATO, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ηγέτες της στρατιωτικής συμμαχίας αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη στρατιωτική βοήθειά τους στο Κίεβο.

Για τον Σάντσεθ θα όφειλε να υπάρχει «συνεπής πολιτική θέση» για το ζήτημα αυτό, «χωρίς να εφαρμόζουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά». «Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για άμεση και επείγουσα κατάπαυση του πυρός», τόνισε ακόμη, προειδοποιώντας εναντίον του κινδύνου κλιμάκωσης στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Η Ισπανία έγινε τους τελευταίους μήνες μια από τις φωνές που επικρίνουν περισσότερο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μαζί με αυτές της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ αναγνώρισε στα τέλη του Μαΐου το κράτος της Παλαιστίνης, πυροδοτώντας την οργή της ισραηλινής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα: Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία αναγνωρίζουν επίσημα σήμερα παλαιστινιακό κράτος

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This