Η Ρωσία προειδοποιεί: Δεν θα μείνει αναπάντητη η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία

«Μια πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας...» χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή του ΝΑΤΟ ο Πεσκόφ

Must Read

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σκοπεύουν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ στο έδαφος της Γερμανίας, όπως ανακοινώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, κίνηση η οποία, όπως αναμενόταν, δεν θα μείνει αναπάντητη από τη Ρωσία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 11/07, το Κρεμλίνο, η Ρωσία αντιμετωπίζει τις στρατιωτικές δράσεις του ΝΑΤΟ ως μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια. «Η Βορειοατλαντική συμμαχία επιβεβαίωσε με σαφήνεια για μια ακόμη φορά την ουσία της. Είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε σε μια εποχή αντιπαράθεσης, με στόχο να διατηρήσει την αντιπαράθεση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ και πρόσθεσε: «βλέπουμε τις αποφάσεις που έχει λάβει το ΝΑΤΟ, για να δημιουργήσει ξεχωριστούς κόμβους επιμελητείας σε πόλεις της Μαύρης Θάλασσας, με πρόσθετες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Βλέπουμε ότι -στην πραγματικότητα- οι στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ κινούνται συνεχώς και σταδιακά προς την κατεύθυνση των συνόρων μας».

«Αυτό μας υποχρεώνει να αναλύσουμε σε βάθος τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην συζήτηση που έγινε. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας», συνέχισε ο Πεσκόφ και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «όλα αυτά θα απαιτήσουν από μας να λάβουμε μελετημένες, συντονισμένες και αποτελεσματικές απαντήσεις για να αποτρέψουμε το ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίσουμε το ΝΑΤΟ».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα είχε προβλέψει την αμερικανο-γερμανική πυραυλική κίνηση, την οποία χαρακτήρισε ως σχεδιασμένη για να εκφοβίσει τη Ρωσία και η οποία αποσταθεροποιεί περαιτέρω την περιφερειακή ασφάλεια και τις στρατηγικές σχέσεις. «Οι απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία εξισορροπητικών αντιμέτρων από τις αρμόδιες ρωσικές κρατικές υπηρεσίες ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα και διεξάγονται σε συστηματική βάση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, και πρόσθεσε πως «χωρίς νεύρα, χωρίς συναισθήματα, θα αναπτύξουμε μια στρατιωτική απάντηση, πρώτα απ’ όλα, σε αυτό το νέο “παιχνίδι”».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ανακοινώθηκε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Γερμανία το 2026. Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ κρίνουν ότι τηρούν τις δεσμεύσεις τους προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια περίοδο που η Ρωσία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως ανακοινώθηκε «σποραδικές αναπτύξεις προετοιμάζονται για μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή που θα περιλαμβάνει πυραύλους SM-6, πυραύλους Tomahawk και υπερηχητικά όπλα με μεγαλύτερη εμβέλεια από τις υπάρχουσες, σήμερα, δυνατότητες στην Ευρώπη». Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε, επίσης χθες, ότι είναι σε ετοιμότητα μια νέα αμερικανική αντιαεροπορική βάση στην βόρεια Πολωνία, η οποία έχει σχεδιασθεί για να εντοπίζει και να αναχαιτίζει βαλλιστικές πυραυλικές επιθέσεις ως τμήμα μιας ευρύτερης πυραυλικής ασπίδας της Συμμαχίας.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This