Περού: Μουμιοποιημένος βρέθηκε Αμερικανός ορειβάτης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το 2002

Must Read

Πριν από 22 ολόκληρα χρόνια ο William Stampfl είχε πάει για ορειβασία στο Huascaran, το ψηλότερο βουνό του Περού, με ύψος πάνω από 6.700 μέτρα, όταν τον καταπλάκωσε μια χιονοστιβάδα.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας άλλος ορειβάτης ήρθε αντιμέτωπος με ένα -μάλλον- μακάβριο θέαμα, καθώς, ενώ ανέβαινε στο ίδιο βουνό, έπεσε τυχαία πάνω στη σορό του 58χρονου -τότε- Αμερικανού ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από το 2002. Ο Stampfl είχε ανέβει στο Huascaran μαζί με δύο φίλους του, οι οποίοι επίσης καταπλακώθηκαν από τη χιονοστιβάδα, με τις δικές τους σορούς να παραμένουν άφαντες.

Όπως ανέφεραν οι τοπικές Αρχές που έσπευσαν στο σημείο για να περισυλλέξουν τη σορό του, η οποία βρέθηκε «σε υψόμετρο 5.200 μέτρων, κοντά σε πλάτωμα του χιονισμένου βουνού» στην τοποθεσία Cordillera Blanca, ο Stampfl, η αναγνώριση του οποίου έγινε από το δίπλωμα οδήγησης που είχε πάνω του και βρέθηκε σε άριστη κατάσταση, ήταν «μουμιοποιημένος και αφυδατωμένος». Η καλή διατήρηση της σορού του, όπως σημείωσαν, οφείλεται στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, ενώ ο εντοπισμός της κατέστη δυνατός χάρη στο λιώσιμο των πάγων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ορειβάτης που βρήκε το πτώμα του Stampfl τηλεφώνησε στον γιο του, για να τον ενημερώσει για το αναπάντεχο εύρημά του. «Ήταν τόσο απροσδόκητο. Μιλάμε για τον πατέρα μου, τον σκεφτόμαστε όλη την ώρα. Ποτέ δεν σκέφτεσαι ότι θα λάβεις αυτό το τηλεφώνημα», ανέφερε ο γιος του αδικοχαμένου ορειβάτη, ενώ η κόρη του σχολίασε πως «όταν λαμβάνεις το τηλεφώνημα ότι βρέθηκε, η καρδιά σου λιώνει. Στην αρχή δεν ξέρεις πώς ακριβώς να νιώσεις…».

*φωτό αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ (μετά το πρώτο λεπτό):




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This