Μπάιντεν: Επιμένει να είναι υποψήφιος παρά τις νέες γκάφες! Αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις «Τραμπ» και τον Ζελένσκι Πούτιν!

Με μια ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του πρόεδρου των ΗΠΑ - Τι είπε για την Αμερική και τον πόλεμο στη Γάζα

Must Read

Δεν ξέφυγε από τις γκάφες για ακόμη μια φορά χθες ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι «φωνές» που τον καλούν να αποσυρθεί ακόμα και μέσα από την παράταξή του αλλά και από αστέρες του Χόλιγουντ που τον υποστήριζαν θερμά όπως ο Τζορτζ Κλούνι και ο Μάικλ Ντάγκλας ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι ο κατάλληλος πρόεδρος καθώς έχει τα απαραίτητα προσόντα!

Πάντως, την ώρα που ολοκληρωνόταν η συνέντευξη Τύπου συμπλήρωνε, ακόμη δυο Δημοκρατικοί πολιτικοί τον παρότρυναν να εγκαταλείψει.

Η συνέντευξη τύπου του Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση, καθώς ήταν προγραμματισμένη για τη 01:00 ώρα Ελλάδος και άρχισε στις 02:30 με τον Αμερικανό πρόεδρο να δέχεται και να απαντά σε ερωτήσεις για μια ώρα.

Δείτε βίντεο:




Αντιδράσεις υπήρξαν για τις δύο νέες γκάφες στις οποίες υπέπεσε ο 81χρονος Δημοκρατικός!

Αντί να πει το όνομα της συνυποψήφιάς του, της Κάμαλας Χάρις αναφέρθηκε στον «αντιπρόεδρο Τραμπ»! Νωρίτερα,  ανήγγειλε τον «πρόεδρο Πούτιν» ενώ υποδεχόταν στη σκηνή τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προτού διορθώσει τον εαυτό του!

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως θεωρεί ότι έχει τα περισσότερα «προσόντα», πως είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Νομίζω πως είμαι ο άνθρωπος με τα περισσότερα προσόντα για να είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Τον νίκησα μια φορά ήδη, θα τον νικήσω ξανά», διαβεβαίωσε ο κ. Μπάιντεν. Το ζητούμενο, πρόσθεσε, δεν είναι η υστεροφημία του, η πολιτική κληρονομιά του: «Το κάνω για να τελειώσω τη δουλειά που άρχισα».

Παράλληλα, δήλωσε ότι σύμμαχοι των ΗΠΑ φοβούνται «καταστροφή» σε περίπτωση νέας θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία. Οι «ευρωπαίοι σύμμαχοι» δεν είπαν «‘Τζο, μην θέσεις υποψηφιότητα’», τόνισε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αυτό που μου είπαν ήταν ‘πρέπει να νικήσεις, δεν μπορείς να αφήσεις να επιστρέψει αυτός ο τύπος. Θα ήταν καταστροφή’», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι γύρω από την υποψηφιότητά μου. Είμαι αποφασισμένος να είμαι υποψήφιος, αλλά νομίζω πως είναι σημαντικό να καθησυχαστούν οι φόβοι», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν. Συναφώς, υπογράμμισε πως όλες οι νευρολογικές εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί δείχνουν πως είναι «καλά».«Υποβλήθηκα σε τρεις νευρολογικές εξετάσεις, εντατικές και σημαντικές», η πιο πρόσφατη από τις οποίες έγινε «τον Φεβρουάριο», θύμισε, κι οι γιατροί «λένε πως είμαι σε καλή φόρμα. Είμαι καλά».«Εξετάζομαι καθημερινά όσον αφορά τις νευρολογικές μου δυνατότητες», πρόσθεσε, αναφερόμενος «στις αποφάσεις που παίρνω κάθε μέρα».

Αποσπάσματα από την συνέντευξη τύπου

Οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να αποσυρθούν από τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν. 

«Ο προκάτοχός μου έχει κάνει σαφές πως δεν αναλαμβάνει καμιά δέσμευση υπέρ του NATO», στηλίτευσε ο Αμερικανός πρόεδρος, εξαπολύοντας απευθείας επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο αναμένεται να βρεθεί ξανά αντιμέτωπος, για δεύτερη φορά, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος είπε πως σημειώνεται «πρόοδος» στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Ισραήλ και της Χαμάς με σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ΗΠΑ εργάζονται εδώ και μήνες για να εξασφαλιστεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», είπε. «Πρόκειται για δύσκολα ζητήματα, περίπλοκα. Υπάρχουν ακόμη χάσματα που πρέπει να γεφυρωθούν. Σημειώνουμε πρόοδο. Η τάση είναι θετική κι είμαι αποφασισμένος να επιτύχω αυτή τη συμφωνία, να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, που πρέπει να τελειώσει τώρα», πρόσθεσε ο κ. Μπάιντεν.

Η αντιπρόεδρός του, η Κάμαλα Χάρις, έχει «τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου του NATO.

«Δεν θα την είχα επιλέξει αν δεν θεωρούσα από την αρχή ότι έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος (…) για αυτό την επέλεξα», επέμεινε.

Ανέφερε πως θα παραμείνει ικανός, αν επανεκλεγεί, να «αντιμετωπίσει» τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τα επόμενα χρόνια.«Είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω τώρα καθώς και σε τρία χρόνια», είπε.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη τύπου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δείτε επίσης:

Μετά τον Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Μάικλ Ντάγκλας εναντίον Μπάιντεν – «Δύσκολο να βγάλει ολόκληρη θητεία»

Για πρώτη φορά γερουσιαστής της παράταξης Μπάιντεν τον καλεί να αποσυρθεί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είναι πολύ απλό. Χρωστάει ακόμα πολλά σε αυτούς που κάνουν κουμάντο στον πλανήτη και πρέπει να τους τα ανταποδώσει. Γιά να αποδέχεται τον εξευτελισμό ένας υπερήλικας, όπως αυτός, θεωρώ ότι τον πιέζει η οικογένειά του γιατί φοβούνται τη φυλακή άν αλλάξει η κατάσταση πέραν των υπολοίπων που οδηγούν την Ευρώπη σε ολοκαύτωμα. Στον πόλεμο της Ουκρανίας σκοτώνεται καθημερινά κόσμος, όχι βέβαια της ελίτ, αλλά οι κακομοίρηδες που στέλνουν στην πρώτη γραμμή. Οι υπόλοιποι Ουκρανοί είναι στα γραφεία ή κάνουν διακοπές ή αγοραπωλησίες όπλων και στέλνουν τα χρήματα στα νησιά κέυμαν. Κατά τα άλλα κάποιοι κόπτονται γιά την ειρήνη και τον ανθρωπισμό. Είναι πασιφανές τι συμβαίνει στην παγκόσμια σκηνή. Αυτό όμως που δεν έχουν υπολογίσει είναι ότι τυχόν πυρηνικός πόλεμος θα στείλει και τους ίδιους μαζί με τους πληβίους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This