CNN: Ο Ομπάμα κινεί τα νήματα στην επιχείρηση απόσυρσης του Μπάιντεν από τις εκλογές

Πρόκειται για ένα από τα «πιο δυσάρεστα μυστικά στην Ουάσινγκτον»

Must Read

Στην μέγγενη της δυσφορίας και της αμφισβήτησης βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν. Πληθαίνουν οι φωνές στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών που ζητούν επιτακτικά την απόσυρσή του από τις εκλογές του Νοεμβρίου, με τον νυν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να έχει… στυλώσει τα πόδια. Την επιχείρηση για την απoχώρησή του φέρεται να διευθύνει παρασκηνιακά ο Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με το CNN.

Παρά τις προσπάθειες Μπάιντεν και του επιτελείου του να πείσουν για την πνευματική του υγεία και την ικανότητά του να ηγηθεί του Δημοκρατικού κόμματος και της χώρας, οι πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ έχουν γίνει αφόρητες. Οι εμφανίσεις του νυν προέδρου, με τελευταία την χθεσινή, κατά την οποία αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις «Τραμπ» και τον Ζελένσκι Πούτιν(!) έχουν ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής. Παράλληλα, οι χορηγοί εγκαταλείπουν το στρατόπεδο των Δημοκρατικών με γεωμετρική πρόοδο.




Ο Ομπάμα φέρεται πλέον να κινεί τα νήματα για την απόσυρση του γηραιού υποψηφίου, καθώς δεν πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, μετά την καταστροφική εμφάνιση στο debate με τον Τραμπ και τα τραγελαφικά που ακολούθησαν.

Ο Ομπάμα στο παρασκήνιο

Ένας από τους στενότερους συμμάχους μέχρι πρότινος του Τζο Μπάιντεν, για πρώτη φορά εξέφρασε σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τις σοβαρές ανησυχίες του για την κατάσταση του νυν προέδρου. Ανάλογες είναι οι σκέψεις της Νάνσι Πελόζι, πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών.

Το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγουν και οι δύο, είναι πως οι πιθανότητες του Μπάιντεν να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ περιορίζονται ημέρα με την ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο Ομπάμα δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τους προβληματισμούς του, καθώς γνωρίζει πως αυτό θα ενισχύσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, οι ανησυχίες του είναι ένα από τα «πιο δυσάρεστα μυστικά στην Ουάσινγκτον» και μαζί με την Πελόζι εξετάζουν ποια μέτρα να λάβουν και πώς να οδηγήσουν τον Μπάιντεν στην έξοδο πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Νοεμβρίου.




Πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα

Ενδεικτικό του έντονου παρασκηνίου είναι, σύμφωνα με το Politico, πως ο Μπαράκ Ομπάμα γνώριζε για το πολύκροτο άρθρο του Τζορτζ Κλούνεϊ, με το οποίο ζήτησε την απομάκρυνση του Μπάιντεν, αλλά δεν έκανε τίποτε για να τον αποτρέψει. Εμφανίζεται, δε, να βρίσκεται πίσω από αρκετά διαδοχικά αρνητικά δημοσιεύματα για τον Τζο Μπάιντεν.

Το συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύθηκε στους New York Times εκτιμάται από πολλούς αναλυτές πως ενδεχομένως έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στον Μπάιντεν από οποιαδήποτε άλλη πολιτική παρέμβαση εναντίον του μέχρι τούδε.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This