«Πόρτα» από το Κρεμλίνο στην Τουρκία

Must Read

Η προσπάθεια της Τουρκίας να γίνει πλήρες μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) δεν είναι συμβατή με την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε σε μια σύνοδο κορυφής της ευρασιατικής ομάδας αμοιβαίας άμυνας, στην οποία το έθνος του έχει καθεστώς παρατηρητή. Ενώ επέστρεφε στην πατρίδα του από το Καζακστάν, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Άγκυρα θέλει να «αναπτύξει περαιτέρω» τους δεσμούς με την SCO και τα ιδρυτικά μέλη της Ρωσία και Κίνα. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, είπε ότι η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στο SCO ως μόνιμο μέλος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους πότε θα μπορούσε να αναμένεται η ένταξη της Τουρκίας, ο Πεσκόφ είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με μια τέτοια πρόταση:

«Υπάρχουν ορισμένες αντιφάσεις μεταξύ των δεσμεύσεων της Τουρκίας και της θέσης [της] σε θεμελιώδη ζητήματα ως μέλους του ΝΑΤΟ και της κοσμοθεωρίας που διατυπώνεται στα ιδρυτικά έγγραφα του SCO».

Πέρα από το ανατολίτικο παζάρι που προφανώς διεξάγουν οι Τούρκοι, εάν όντως αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, και το ΝΑΤΟ αποφασίσει να τους τιμωρήσει και να τους επιτεθεί, φυσικά με πρώτη γραμμή την Ελλάδα, τι γίνεται;

Ποια θα είναι η «σωστή πλευρά της Ιστορίας»;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Τουρκία πρέπει να σταθμίσει τα συμφέροντά της και να επιλέξει εάν θα μείνει με την σάπια Δύση και χωροφύλακας των ΗΠΑ στο υπογάστριο της Ρωσίας όπως είναι επί δεκαετίες ή θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ που είναι σε παρακμή και θα ενταχθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη δυναμικά ένωση της Ευρασίας & πιθανόν στους BRICS. Δεν γίνεται να έχει από ένα πόδι σε δύο διαφορετικές βάρκες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This