Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεπερνούν τους 3.500 οι… ανεπιθύμητοι στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης

Must Read

Τουλάχιστον 3.570 άτομα… έφαγαν πόρτα από τους Γάλλους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» ως ύποπτοι να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια της διοργάνωσης και όσων παραβρεθούν σε αυτήν, ενώ, πλέον, μας χωρίζουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξή τους.

Οι εν λόγω αποκλεισμένοι από τους Ολυμπιακούς, αλλά και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα, είχαν υποβάλλει αιτήσεις για χορήγηση διαπίστευσεων, προσκλήσεων ή εισιτηρίων, αλλά έπεσαν πάνω στην άρνηση των υπευθύνων ασφαλείας των αγώνων, κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου της κάθε αίτησης ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τα όσα «διέρρευσαν» από την απόρρητη λίστα της κρατικής ασφάλειας, 150 άτομα «κόπηκαν» για σχέσεις με την άκρα Δεξιά, την άκρα Αριστερά ή το ριζοσπαστικό Ισλάμ, ενώ 800 άτομα που υπέβαλαν αίτηση για εθελοντισμό στους αγώνες, απορρίφθηκαν στις αρχές Απριλίου, συμπεριλαμβανομένων 15 που καταγράφηκαν ως πιθανές απειλές.

Μεταξύ εκείνων που απορρίφθηκαν ήταν και χίλιοι ιδιώτες πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων 102 με ποινικό μητρώο, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο, το «Παρίσι 2024» είπε, επίσης, «όχι» σε 13 άτομα με εγκληματικό υπόβαθρο, τα οποία είχαν επιλεγεί ως… λαμπαδηδρόμοι, ανάμεσά τους και κάποια που συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών και ένας που κρίθηκε ύποπτος για συμμετοχή σε εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση.

Από κει και πέρα σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, δημοσιογράφων, εθελοντών, ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας, καθώς και κάτοικοι της «πόλης του Φωτός», οι οποίοι και θα εμπλακούν στην τελετή έναρξης, θα συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και για τον λόγο αυτό θα υπόκεινται σε καθημερινούς ελέγχους ασφαλείας, ενώ θα χρειαστούν έναν ειδικό κωδικό QR, προκειμένου να μπορούν μετακινηθούν σε ορισμένες περιοχές.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This