Νέο «όχι» της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ για αποστολή μαχητικών F-16 στην Ουκρανία

Must Read

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας επιμένει να μην ενδίδει στις εξωτερικές και τις εσωτερικές πιέσεις αναφορικά με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, καθώς απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Κι αυτό σε μια χρονική συγκυρία όπου άλλες χώρες του ΝΑΤΟ στέλνουν F-16 στο Κίεβο, προκειμένου να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αεράμυνάς του απέναντι στους Ρώσους. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, απαντώντας σήμερα, Δευτέρα 16/7, σε αίτημα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που ζήτησε περαιτέρω στήριξη της δυνατότητας των Ουκρανών να υπερασπιστούν τον εναέριο χώρο τους, τόνισε ότι η Bundeswehr δεν έχει διαθέσιμο τον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού αεροσκάφους και δεν έχει νόημα να παραδοθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διάφοροι τύποι αεροσκαφών.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο επικεφαλής του CDU, Φρίντριχ Μερτς, είχε δηλώσει στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ότι θεωρεί απαραίτητο να στηριχθεί τώρα η Ουκρανία, προκειμένου να ανακτήσει τουλάχιστον την κυριαρχία στον δικό της εναέριο χώρο.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μιλώντας από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, περιέγραψε ως «μεγάλο βήμα» την υποστήριξη που προσφέρει η Γερμανία στην Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας. Τον περασμένο Απρίλιο η Ουκρανία ζήτησε επτά συστήματα αεράμυνας, εκ των οποίων η Γερμανία έχει ήδη παραδώσει τα τρία. «Η Γερμανία έκανε ένα μεγάλο βήμα, προκειμένου να πείσει και άλλους ότι αυτό είναι απαραίτητο. Αν δε είχαμε προηγηθεί, αυτό το βήμα τώρα δεν θα γινόταν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σολτς.

Κατά την έναρξη της Συνόδου, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι υποσχέθηκαν στην Ουκρανία πέντε πυραυλικά συστήματα Patriot. Ωστόσο, πηγές του γερμανικού πρακτορείου δήλωσαν πως η αμερικανική και η γερμανική κυβέρνηση είναι εκείνες που προβάλλουν την πιο σθεναρή αντίθεση στην ιδέα η Ουκρανία να προσκληθεί να ενταχθεί στο NATO άμεσα, ή πρόωρα.

Τα βλέπει αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει καταντήσει «yes man» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απαντώντας θετικά σε ό,τι κι αν του ζητήσουν αναφορικά με τον πόλεμο του Ζελένσκι;

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This