Διπλός πανικός για τον Ζελένσκι η πιθανή νίκη Τραμπ στις εκλογές

Must Read

Πανικό εις διπλούν προκαλεί  στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι η πιθανή νίκη του Ντόναλτ Ντραμπ, η οποία μάλιστα θεωρείται δεδομένη μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μετά από μια πιθανή νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου, ήταν αποφασισμένος να διακόψει τη βοήθεια στην Ουκρανία. Πέρα από τις προθέσεις του ίδιου του Τραμπ, αντίστοιχη στάση διατηρεί και ο νέος αντιπρόεδρος του κόμματος, ο 39χρονος Τζέι Ντι Βανς. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Politico, o Τζέι Ντι Βανς είναι κατηγορηματικά αντίθετος στη χρήση περισσότερων κεφαλαίων για να βοηθήσει την Ουκρανία και έχει κατακρίνει αυτό που θεωρεί ως υπερβολική εξάρτηση της Ευρώπης από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τις στρατιωτικές επενδύσεις.

Μάλιστα ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος μίλησε στο διεθνές μέσο, δήλωσε ότι ο διορισμός του Βανς ήταν «καταστροφή» για την Ουκρανία.

Ο Βανς έπαιξε κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια να ακυρωθεί ένα νομοσχέδιο για την βοήθεια της Ουκρανίας νωρίτερα αυτό το έτος στη Γερουσία, και ενώ αυτή η προσπάθεια απέτυχε, ο Βανς είπε στους δημοσιογράφους εκείνη την εποχή : «Καταφέραμε να το καταστήσουμε αρκετά σαφές στην Ευρώπη και στους υπόλοιπους ο κόσμος ότι η Αμερική δεν μπορεί να γράφει λευκές επιταγές επ’ αόριστον».

«Απλώς δεν έχουμε παραγωγική ικανότητα για να υποστηρίξουμε επ’ αόριστον έναν επίγειο πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη. Και νομίζω ότι εναπόκειται στους ηγέτες να το διατυπώσουν αυτό για τους πληθυσμούς τους», είχε δηλώσει ο Βανς. «Πόσο καιρό αναμένεται να συνεχιστεί αυτό; Πόσο αναμένεται να κοστίσει; Και το σημαντικό, πώς υποτίθεται ότι θα παράγουμε τα όπλα που είναι απαραίτητα για να υποστηρίξουμε τους Ουκρανούς;».

Μάλιστα, σύμφωνα με το μέσο, ο ίδιος σε διεθνή διάσκεψη τον Φεβρουάριο, παρέλειψε να δώσει το παρών σε συνάντηση τον Ζελένσκι και τον Κουλεμπα, σχολιάζοντας: «Δεν πίστευα ότι θα μάθαινα κάτι νέο».

Σύμφωνα με το μέσο, η εξωτερική πολιτική του Βανς, είναι επικριτική κατά της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.  «Επί τρία χρόνια, οι Ευρωπαίοι μας έλεγαν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη. Και για τρία χρόνια, απέτυχαν να ανταποκριθούν σαν να ίσχυε αυτό στην πραγματικότητα».

Ο πρώην πρόεδρος υπογράμμισε το ιστορικό του Βανς στην προστασία των Αμερικανών εργαζομένων ανακοινώνοντας την επιλογή του τη Δευτέρα.

«Ο Τζέι Ντι είχε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα στην τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Truth Social, «και τώρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, θα επικεντρωθεί έντονα στους ανθρώπους για τους οποίους αγωνίστηκε τόσο λαμπρά, τους Αμερικανούς εργάτες και αγρότες στην Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, τη Μινεσότα και πολύ πέρα από αυτές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Παράδοση της Ελλάδος στον Ερντογάν; Από που προκύπτει αυτό;

    Νοιάζεσαι περισσότερο από τους ίδιους τους Αμερικανούς για το καλό της χώρας τους;
    Τραμπ και Βανς υποστηρικτές των παραδοσιακών αξιών της πατρίδας και του έθνους δεν είναι πατριώτες αλλά ο διεθνιστικών και παγκοσμιοποιητικών αντιλήψεων Μπάιντεν – που έχει ανοίξει τα σύνορα στην παράνομη μετανάστευση και σπαταλά τους πόρους ΗΠΑ και συμμάχων για την διεφθαρμένη Ουκρανία (30% ιδιοκτησία της Black Rock, εμπόριο οργάνων, trafficking κλπ.) – είναι πιο πατριώτης;

  2. Δηλαδή όποιος Αμερικανός πολίτης ψηφίσει Trump ψηφίζει την παράδοση της Ουκρανίας και της Ευρώπης στον Πούτιν και φυσικά την παράδοση της Ελλάδας στον R.T.Erdogan. Στην ουσία ο κάθε ένας ψηφοφόρος του Trump ψηφίζει για μια μικρή Αμερική χωρίς συμμάχους και διεθνή παρέμβαση. Ενδιαφέρον , πολύ ενδιαφέρον .Δηλαδή από τον πυροβολισμό κερδισμένος είναι ο Πούτιν.Μάλιστα.Από το follow the money στο follow the bullet

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This