Νεπάλ: Εντοπίστηκαν πέντε πτώματα μετά την κατολίσθηση σε ποταμό

Δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι

Must Read

Οι αρχές στο Νεπάλ άρχισαν την καταγραφή του μαύρου απολογισμού… Ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν ως χθες πέντε πτώματα, ενώ άλλοι περίπου 50 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται. Θυμίζουμε, η κατολίσθηση που προκάλεσαν βροχές του μουσώνα, παρέσυρε δυο λεωφορεία γεμάτα επιβάτες στον φουσκωμένο ποταμό Τρισούλι.

«Πτώμα εντοπίστηκε περίπου 25 χιλιόμετρα από τον τόπο του δυστυχήματος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Νταν Μπαχαντούρ Καρκί. Συνολικά έχουν βρεθεί πέντε θύματα, διευκρίνισε ο κ. Καρκί. Ανάμεσά τους ήταν υπήκοος της γειτονικής Ινδίας. Το δυστύχημα έγινε σε τμήμα δρόμου που συνδέει τις πόλεις Ναραγιανγάτ και Μούγκλινγκ, περίπου εκατό χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, περί τις 03:30 (τοπική ώρα· 00:45 ώρα Ελλάδας).

Πάνω από 300 μέλη σωστικών συνεργείων, ανάμεσά τους δύτες, ψάχνουν στο ποτάμι για να βρουν τα λεωφορεία και τους επιβάτες, είπε ο Κουμάρ Νεουπάν, άλλος αξιωματικός της αστυνομίας. Κάποιες ομάδες, κινούμενες με πλεούμενα, χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό στην έρευνα στα ορμητικά νερά. Συγγενείς που θρηνούν, περιμένουν στις όχθες σε κατάσταση σοκ… «Έχουν περάσει τρεις ημέρες που είμαι εδώ και τα πτώματα του παππού και της γιαγιάς μου δεν έχουν βρεθεί ακόμα», είπε ο Χουρσίντ Αλάμ, 23 ετών.

Περίπου πενήντα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, επιβεβαίωσε ο Χιμανάντα Μπουσάλ, αξιωματούχος στην περιοχή Τσίτουαν, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον αριθμό που είχαν δώσει οι αρχές την Παρασκευή, όταν γινόταν αρχικά λόγος για 63. Όσοι επιβάτες πρόλαβαν, σώθηκαν πηδώντας από τα λεωφορεία, από τα παράθυρα συγκεκριμένα. Τα ισχυρά ρεύματα, που χειροτέρεψαν οι καταρρακτώδεις βροχές, δυσκολεύουν πάντως τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο Ίντρα Ντεβ Γιαντάβ, επικεφαλής των τοπικών αρχών στην Τσίτουαν, επισήμανε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο ποταμός «είναι βαθύς και στενός και το επίπεδο των υδάτων υψηλό», εξήγησε. Τα τροχαία δυστυχήματα είναι σχετικά συχνά στο κράτος αυτό των Ιμαλαΐων, κυρίως εξαιτίας της άσχημης κατάστασης του οδικού δικτύου και διότι πολλά οχήματα δεν συντηρούνται άρτια. Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά δεδομένα, σχεδόν 2.400 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε δυστυχήματα στους δρόμους του Νεπάλ το δωδεκάμηνο μέχρι τον Απρίλιο. Οι δρόμοι θεωρείται πως γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι στη διάρκεια του μουσώνα, καθώς οι βροχοπτώσεις προκαλούν πολλές κατολισθήσεις και πλημμύρες. Επιστήμονες εκτιμούνότι η κλιματική αλλαγή κάνει τον μουσώνα, που εκδηλώνεται στη νότια Ασία από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, ακόμη πιο ισχυρό και συνάμα ακανόνιστο κι επικίνδυνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This