Θρίλερ στη Ρωσία: Βορειοκορεάτης αξιωματούχος βρέθηκε πνιγμένος σε λίμνη κοντά στη Μόσχα

Τόσο η Βόρεια Κορέα όσο και η Ρωσία αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του

Must Read

Την τελευταία του πνοή, κολυμπώντας σε μια λίμνη στη Ρωσίας, άφησε ο Kim Geum Chol, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο 64χρονος αξιωματούχος πνίγηκε στις 11 Ιουλίου και το πτώμα του βρέθηκε την επόμενη μέρα να επιπλέει στη λίμνη. Φέρεται να είχε μεταβεί στη λίμνη Μπολσόι Γκοροντσκόι στο Ζελένογκραντ, το οποίο βρίσκεται περίπου 37 χλμ. βορειοδυτικά της Μόσχας, για να δροσιστεί από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνοδευόμενος από ένα διερμηνέα, ο οποίος να ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό. Ο ίδιος, εξάλλου, φέρεται να ειδοποίησε τις Αρχές, όταν διαπίστωσε πως η ώρα περνούσε και ο Kim Geum Chol δεν επέστρεφε από το βουτιά του.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας ανέφερε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι μια επίλεκτη αντιπροσωπεία στρατιωτικής εκπαίδευσης αναχώρησε αεροπορικώς από τη χώρα για τη Ρωσία στις 8 Ιουλίου – η πρώτη ανταλλαγή αξιωματούχων σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών, από τότε που οι ηγέτες τους υπέγραψαν σύμφωνο για στενότερη στρατιωτική συνεργασία. Της αντιπροσωπείας ηγείτο ο Kim Geum Chol, πρόεδρος του Στρατιωτικού Πανεπιστημίου Kim Il Sung.

Και κάπου εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται το μυστήριο, καθώς η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα, στην οποία και διέμενε ο Kim Geum Chol, δεν επιβεβαίωσε τον πνιγμό του στη λίμνη, κατόπιν σχετικού αιτήματος που τής απεύθυνε το πρακτορείο Reuters. Από την πλευρά της, η αστυνομία της Μόσχας, η οποία εξετάζει τις συνθήκες του περιστατικού, επίσης απέφυγε να σχολιάσει δημόσια το τραγικό συμβάν.

Συν τοις άλλοις τα ρωσικά πρακτορεία Baza και Shot, τα οποία μετέδωσαν την είδηση, απέφυγαν να κάνουν αναφορά στη στρατιωτική εκπαίδευση του 64χρονου αξιωματούχου, παρά αρκέστηκαν να πουν ότι είχε εργαστεί στον γεωργικό τομέα.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του περασμένου μήνα ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε την Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, προκειμένου να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προκαλώντας -αναμενόμενα- έντονη ανησυχία στη Σεούλ και την Ουάσιγκτον, για το σοβαρό ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να βοηθήσει ποικιλοτρόπως τη Ρωσία στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This