Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν – Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Έχει ήπια συμπτώματα

Must Read

Μόλις μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας χθες στο ABC News τόνισε ότι θα ξανασκεφτόταν την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, μόνο αν μάθαινε ότι έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Μπάιντεν μολύνθηκε από Covid-19, στη Νεβάδα, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την επανεκλογή του και παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα». Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid. «Είναι εμβολιασμένος και με ενισχυτική δόση και βιώνει ήπια συμπτώματα», δήλωσε ακόμα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Ζαν-Πιερ.

Οι υπηρεσίες του διαβεβαίωσαν πως θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

 

Η ανακοίνωση σε συνέδριο

Η είδηση ότι ο Τζο Μπάιντεν νοσεί από κορωνοϊό ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της UnidosUS που μεταδόθηκε από το κανάλι του Λευκού Οίκου στο YouTube. Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ επρόκειτο να μιλήσει στην εκδήλωση στο Λας Βέγκας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συσπείρωσης των ισπανόφωνων ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Unidos US, Τζάνετ Μουργκουία δήλωσε στους καλεσμένους ότι ο πρόεδρος έστειλε τη λύπη του και δεν μπορούσε να εμφανιστεί επειδή βρέθηκε θετικός στον ιό. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε βρεθεί σε εστιατόριο στο Λας Βέγκας, όπου χαιρέτησε τους θαμώνες και ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη στο Univision.

Αναχωρώντας από το Λας Βέγκας ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους πως «είμαι καλά, τρέφομαι καλά». Ωστόσο, δεν φορούσε μάσκα ούτε το προσωπικό που επιβιβαζόταν μαζί του στο Air Force One.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This