Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή ή όχι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν | Live

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζουν σήμερα για την πιο ισχυρή θέση στην ΕΕ

Must Read

Βαριά σκιά την παραμονή της σημερινής (18/07) κρίσιμης ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η Επιτροπή δεν επέτρεψε στους πολίτες επαρκή πρόσβαση για τις επίμαχες συμφωνίες.




 

Την ώρα που η φον ντερ Λάιεν ετοιμάζεται να εκφωνήσει ομιλία για να καθησυχάσει τους νομοθέτες, ιδίως εκείνους που δεν την εμπιστεύονται πραγματικά, ότι μπορεί να ηγηθεί του εκτελεστικού οργάνου της Ευρώπης για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.




Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζουν σήμερα, Πέμπτη (18/7). Εάν η φον ντερ Λάιεν δεν εξασφαλίσει τουλάχιστον 361 ψήφους (σε σύνολο 720), το Politico αναφέρει πως θα προκληθεί μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση, καθώς η πιο ισχυρή θέση στην ΕΕ θα μείνει ακάλυπτη, σε μια περίοδο αστάθειας στην Ευρώπη και ευρύτερα. Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας στη 1 μ.μ., ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου στις 2:45 μ.μ..

Οι υποστηρικτές της φον ντερ Λάιεν στηρίζουν πως είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη, αφού το πολιτικό τοπίο διαμορφώνει η αβεβαιότητα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, η εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία της Ουγγαρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και η πιθανή δεύτερη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.




Πριν από την ψηφοφορία, αρκετοί Ευρωπαίοι νομοθέτες και αξιωματούχοι εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι η φον ντερ Λάιεν θα λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία, τονίζοντας ωστόσο ότι όλα μπορούν να συμβούν σε μια μυστική ψηφοφορία.

Πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στη φον ντερ Λάιεν, το οποίο διατήρησε την ανωνυμία του λόγω της ευαίσθητης φύσης του θέματος, δήλωσε στο politico ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Διαβάστε ακόμα: Τα εμβόλια «έκαψαν» τη Φον ντερ Λάιεν

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This