Η Νάνσι Πελόζι καλεί δημόσια τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί;

Δημοκρατικοί και δωρητές δείχνουν στον Μπάιντεν την έξοδο

Must Read

Σε κινούμενη άμμο φαίνεται πως βαδίζει η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, η οποία παραπαίει εδώ και περίπου 20 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο η υποψηφιότητά του έχει εμφανίσει τις μεγαλύτερες ρωγμές που πλέον είναι ικανές να τον οδηγήσουν εκτός κούρσας.




 

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BET ότι θα επανεξέταζε την υποψηφιότητά του εάν προέκυπτε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πελόζι σε Μπάιντεν: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν είχε η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ , Νάνσι Πελόζι, στη διάρκεια της οποίας του επεσήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πώς δεν μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.




Η Πελόζι είπε ακόμη στον Μπάιντεν ότι αν παραμείνει στην κούρσα ίσως καταστρέψει τις ελπίδες των Δημοκρατικών να επικρατήσουν στη Βουλή, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που επικαλείται το CNN.

Ο Μπάιντεν αντέδρασε λέγοντας στην Πελόζι ότι έχει δει δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μπορεί να επικρατήσει, είπε μια πηγή. Μια άλλη από τις πηγές ανέφερε ότι ο Μπάιντεν τήρησε αμυντική στάση όταν τέθηκε το θέμα των δημοσκοπήσεων με την Πελόζι να ζητά κάποια στιγμή από τον επί μακρόν σύμβουλο του Μπάιντεν, Μάικ Ντόνιλον, επί μακρόν σύμβουλο του Μπάιντεν, να μπει στη γραμμή για να μιλήσει για τα δεδομένα.

Η καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ ήταν το πρώτο αρνητικό «ορόσημο» για την προεκλογική του εκστρατεία, το οποίο έφερε στην επιφάνεια τις έντονες ανησυχίες αρκετών Δημοκρατικών για την κατάσταση της υγείας, τις αντοχές του Μπάιντεν και το αν τελικά μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Έκτοτε, στελέχη των Δημοκρατικών ξεκίνησαν να εκφράζονται δημοσίως, καλώντας τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσυρθεί. Ανάλογη στάση είχαν και πολλοί δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι άρχισαν να ανακοινώνουν ότι αποσύρονται εάν ο Μπάιντεν παραμείνει στην κούρσα.

Μέχρι σήμερα, 19 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Σε απομόνωση για λίγες ημέρες ο Μπάιντεν καθώς νόσησε από κορωνοϊό

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη Νεβάδα στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, διαπιστώθηκε πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό και παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» της  Covid -19, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

 

Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid, θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του — την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του κ. Μπάιντεν αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Διαβάστε ακόμα: Ανταρσία Δημοκρατικών κατά Μπάιντεν – Ορίζουν άλλο υποψήφιο τον Αύγουστο

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This