Τραγωδία στην Κίνα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση γέφυρας

Λόγω καταρρακτωδών βροχών

Must Read

Φονικές αποδείχτηκαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη βόρεια Κίνα καθώς προκάλεσαν ένα τραγικό δυστύχημα. Μία γέφυρα κατέρρευσε σε αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 30 αγνοούνται.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua η γέφυρα που βρίσκεται πάνω από ποτάμι, κατέρρευσε γύρω στις 20.40 (τοπική ώρα χθες, 15.40 ώρα Ελλάδας χθες) «εξαιτίας της ξαφνικής νεροποντής και των πλημμυρών» στο Σανγκλούο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 900 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου, στην επαρχία Σαανσί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι.

Από την πλευρά του το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανέφερε ότι «σχεδόν 20 οχήματα και περισσότεροι από 30 άνθρωποι» αγνοούνται.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να δίνουν μάχη για την ανεύρεση επιζώντων ενώ σύμφωνα με το Xinhua που επικαλείται τοπικές αρχές στις 10.00 (τοπική ώρα, 05.00 ώρα Ελλάδας) είχαν ανασυρθεί πέντε οχήματα από τα νερά του ποταμού.

Από την Τρίτη, πολλές περιοχές στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Κίνας πλήττονται από καταρρακτώδεις βροχές, που έχουν προκαλέσει πλημμύρες και σοβαρές υλικές ζημιές.

Στην ίδια επαρχία, οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο 5 ανθρώπων, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 8 στο Μπαότζι, όπου ζουν περίπου 3,2 εκατ. κάτοικοι, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσιοποίησε χθες το πρακτορείο Xinhua.

Πηγή φωτό: Screenshot

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This