Προκλητικός Ερντογάν από τα Κατεχόμενα – Πυρά σε Δένδια

Τι απαντούν οι διπλωματικές πηγές

Must Read

Ακόμη μια προκλητική φιέστα των Τούρκων αναμένεται να λάβει χώρα στα Κατεχόμενα στη μαύρη επέτειο για τα 50 χρόνια από τη βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας στη μαρτυρική Κύπρο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ήδη στην κατεχόμενη Λευκωσία προκειμένου να παραστεί στη γιορτή του ψευδοκράτους και φυσικά επανήλθε στη συνήθη προκλητική ρητορική του για το Κυπριακό.

Πυρά σε Δένδια και Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία λέγοντας πως «στο νότιο τμήμα του νησιού υπάρχει μια κατεστραμμένη διοίκηση», ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Πρόσφατα, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έκανε παράλογες δηλώσεις. Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη και του είπα: “Μην μας χλευάζετε”, “δε νομίζω” μου απάντησε. Γίνονται εξαιρετικά ανεύθυνα βήματα. Δεν μπορείς να πλυθείς δύο φορές με το ίδιο νερό», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία είναι έτοιμη για διαπραγμάτευση και για ειρηνική λύση ωστόσο απέρριψε τη λύση της ομοσπονδίας. «Η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει, να επιτύχει μόνιμη ειρήνη και λύση στην Κύπρο. Το να αγνοούμε τις πραγματικότητες στο νησί δεν οδηγεί πουθενά», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι «η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή για την Κύπρο».

Η… απάντηση των διπλωματικών πηγών

Την απάντησή τους στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνουν διπλωματικές πηγές της χώρας οι οποίες αναφέρουν ότι «οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι συγκεκριμένες θέσεις «εκφράζονται ενιαία από τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για τις εν λόγω δηλώσεις του Ερντογάν «ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί απόψε από τη Λευκωσία».




Τι είπε ο Ερντογάν για τη σημερινή επέτειο

«Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης», είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο και πρόσθεσε: «Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This