Ομαλοποιείται η κατάσταση στα διεθνή αεροδρόμια μετά το «μπλακάουτ» της Microsoft – Ακυρώσεις οκτώ αφίξεων στο «Ελ. Βενιζέλος»

Must Read

Μία ημέρα μετά το αναπάντεχο μαζικό «μπλακάουτ» στα συστήματα πληροφορικής της Microsoft, το οποίο επηρέασε αμέτρητες επιχειρήσεις και υπηρεσίες (νοσοκομεία, τράπεζες, ΜΜΕ, χρηματιστήρια, μεταφορές, κλπ.) σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα διεθνή αεροδρόμια να είναι εκείνα που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, ένεκα (και) του γεγονότος πως βρισκόμαστε στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, η κατάσταση μοιάζει, επιτέλους, να ομαλοποιείται.

Στη Γαλλία, η κατάσταση στα αεροδρόμιο Ρουασί και Ορλί, τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια εισόδου για τις ξένες αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι αρχίζουν την Παρασκευή, 26 Ιουλίου, παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή. «Η κατάσταση έχει επανέλθει σε κανονικά επίπεδα σε όλα τα αεροδρόμια της Γαλλίας», ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Πατρίς Βεργκριέτ.

«Το σύστημα πληροφορικής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 δεν κατέρρευσε, άρα, αν υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες εδώ ή εκεί, είναι το λιγότερο κακό», πρόσθεσε στέλεχος της διοργάνωσης, μιλώντας στο AFP, αναφέροντας επίσης πως η λειτουργία του «επανήλθε στα κανονικά επίπεδα», μετά από μια προσωρινή αναταραχή στο σύστημα ελέγχου των διαπιστεύσεων.




Εξάλλου, πολλά ασιατικά αεροδρόμια, κυρίως στη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες, έκαναν λόγο ήδη από χθες το βράδυ (τοπική ώρα) για «κανονική» ή «σχεδόν κανονική» λειτουργία. Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, πάντως, ανέφεραν πως «κάποια προβλήματα παραμένουν», προκαλώντας επίμονη καθυστέρηση.

Όσον αφορά στο διεθνές αεροδρόμιο του Βερολίνου, που ήταν εκείνο που επλήγη περισσότερο στη Γερμανία, ανακοίνωσε πως λειτουργεί εκ νέου σχεδόν κανονικά. Όπως διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ορισμένοι ταξιδιώτες δεν μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν τα μηχανήματα αυτόματης καταχώρισης, λόγω «επακόλουθων των προβλημάτων στις αεροπορικές εταιρίες» και θα πρέπει να επιστρέψουν στα γκισέ. Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, πάντως, δόθηκε ειδική άδεια για 19 πτήσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αναχωρήσεις.




Στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάστηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες και 2.400 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Παρασκευή 19/7. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι πτήσεις επαναλήφθηκαν σε όλη τη χώρα όμως κάποια συμφόρηση επιμένει», δήλωσε στους δημοσιογράφους κυβερνητικός αξιωματούχος. Περίπου 1.280 συνδέσεις, εξάλλου, είχαν ακυρωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι και σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

  • Δείτε το ρεπορτάζ για την κατάσταση στο «Ελ. Βενιζέλος»:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This