Οι αντιδράσεις των ξένων ηγετών για την απόφαση Μπάιντεν

Must Read

Ηγέτες ξένων χωρών σχολιάζουν την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, με τους περισσότερους εξ αυτών να τονίζουν το έργο του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και να του… βγάζουν το καπέλο για τη δύσκολη απόφαση που έλαβε ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του και πως εκτιμά ότι βάσισε την απόφασή του σε αυτό που θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού.

«Σέβομαι την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν και ανυπομονώ να εργαστούμε από κοινού για το υπόλοιπο της προεδρίας του», ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προσθέτοντας: «Γνωρίζω ότι, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της αξιοσημείωτης καριέρας του, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έλαβε την απόφασή του με βάση αυτό που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού».

«Σέβομαι την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να μην είναι υποψήφιος για επανεκλογή. Η αιτιολόγηση αυτή αξίζει σεβασμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γιόνας Γκαρ Στέρε στο εθνικό δίκτυο NRK.

«Ο Μπάιντεν υπήρξε ένας από τους πιο εξέχοντες πολιτικούς της Αμερικής για πολλές δεκαετίες, και ένας πρόεδρος που υλοποίησε αρκετές σημαντικές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

«Κύριε Πρόεδρε Τζο Μπάιντεν, πολλές φορές λάβατε δύσκολες αποφάσεις που έκαναν την Πολωνία, την Αμερική και τον κόσμο πιο ασφαλή, και τη δημοκρατία και την ελευθερία πιο ισχυρές. Γνωρίζω ότι είχατε ως οδηγό σας τις ίδιες αρχές όταν ανακοινώσατε την τελευταία σας απόφαση. Ίσως τη δυσκολότερη στη ζωή σας», έγραψε στο Χ ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ.

Τον σεβασμό του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε και ο Τσέχος πρωθυπουργός, Πετρ Φιαλα.

«Είναι αναμφίβολα η απόφαση ενός πολιτικού άνδρα που υπηρέτησε τη χώρα του για δεκαετίες. Είναι ένα υπεύθυνο και σε προσωπικό επίπεδο δύσκολο βήμα, αλλά αυτό του δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Εύχομαι για τις ΗΠΑ να αναδεχθεί ένας καλός πρόεδρος από την δημοκρατική αναμέτρηση δύο ισχυρών και ίσων υποψηφίων», ανέφερε με ανάρτησή του στο Χ.

Το εγκώμιο του Τζο Μπάιντεν πλέκουν ήδη γερμανοί πολιτικοί. Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς έγραψε στην πλατφόρμα Χ «ο Τζο Μπάιντεν υπηρέτησε τον αμερικανικό λαό για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Η σημερινή απόφασή του αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό».

«Ο Τζο Μπάιντεν υπηρέτησε τη χώρα του με εντυπωσιακό τρόπο ως Πρόεδρος. Και το κάνει και με αυτό το βήμα. (Έχει) τον μεγαλύτερο σεβασμό μου!», ήταν το σχόλιο της αρχηγού των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This