Ο Ερντογάν διορίζει τον καταδικασμένο αρχηγό της αστυνομίας ως σύμβουλο στην τουρκική πρεσβεία της Ελβετίας

Must Read

Πρώην σωματοφύλακας στο προσωπικό ασφαλείας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορούμενος στις ΗΠΑ και εμπλεκόμενος σε συγκαλυμμένες επιχειρήσεις στη Λιβύη, διορίστηκε σύμβουλος στην Τουρκική Πρεσβεία στην Ελβετία. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για δύο αξιωματούχους της πρεσβείας με την κατηγορία των εγκληματικών δραστηριοτήτων.

O Mustafa Murat Sümercan

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, από την πρόσφατη λίστα διορισμών από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας (EMNIYET) στις 19 Ιουλίου, ο Mustafa Murat Sümercan, αρχηγός της αστυνομίας και πρώην μέλος του προσωπικού ασφαλείας του Τούρκου προέδρου, διορίστηκε ως ο νέος σύμβουλος για το υπουργείο Εσωτερικών στην Τουρκική Πρεσβεία στη Βέρνη.

Indictment_Erdogans_Bodyguards_2017

 

Η θέση στην οποία τοποθετήθηκε  ο Mustafa Murat Sümercan, δημιουργήθηκε το 2017 από την κυβέρνηση του Ερντογάν για την ενίσχυση των τουρκικών επιχειρήσεων πληροφοριών στο εξωτερικό.

Κατηγορήθηκε και αντιμετώπισε ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τις αμερικανικές αρχές για τη συμμετοχή του στην επίθεση σε διαδηλωτές έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη τον Μάιο του 2017 στην Ουάσιγκτον.

 

Στις 17 Ιουλίου 2017,  το Ανώτατο Δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια τον κατηγόρησε για κακούργημα για τη χρήση επικίνδυνου όπλου που είχε ως αποτέλεσμα σημαντική σωματική βλάβη και πλημμελή επίθεση ή απειλητική επίθεση με απειλητικό τρόπο.

Οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις πολιτικές του Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος επισκεπτόταν την Ουάσιγκτον για μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκαν επίθεση από τους σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου.

Ένα άλλο βίντεο φάνηκε να δείχνει τον Ερντογάν να δίνει εντολή στους σωματοφύλακες του, να επιτεθεί στους διαδηλωτές και να παρακολουθεί τα γεγονότα να εκτυλίσσονται έξω από την κατοικία του πρέσβη στο Sheridan Circle.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This