Γάζα: Νέο μακελειό στη Χαν Γιουνίς από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Τουλάχιστον 70 νεκροί, ανάμεσά τους και 2 όμηροι της Χαμάς

Ξεπερνούν τους 200 οι τραυματίες

Must Read

Ξεπέρασαν τους 70 οι νεκροί από το νέο «σφυροκόπημα» των ισραηλινών δυνάμεων στον πολυπληθή καταυλισμό της Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 200, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Γάζας.

«Οι επιθέσεις και οι σφαγές που διαπράττει η ισραηλινή κατοχή στο κυβερνείο της Χαν Γιούνις από σήμερα το πρωί και μέχρι τώρα» έχουν προκαλέσει τον θάνατο «70 μαρτύρων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση», τόνισε το υπουργείο Υγείας, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF, ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης είναι και δύο -ακόμη- όμηροι της Χαμάς, ο 75χρονος Alex Dancyg και ο 35χρονος Yagev Buchshtav, οι οποίοι κρατούνταν στην περιοχή από τους μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός, στο πλαίσιο των -υποτιθέμενων- προσπαθειών του να κρατήσει τον άμαχο πληθυσμό μακριά από μάχες, είχε καλέσει για μια ακόμη φορά τους πολίτες να απομακρυνθούν από ανατολικά τμήματα της Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρινίζοντας ότι προετοιμάζεται να «επιχειρήσει δραστικά». Ωστόσο, λίγα μόλις λεπτά μετά την εντολή εκκένωσης, οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν.

Κι όλα αυτά την ώρα που το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε ότι η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα θα επιστρέψει στις συνομιλίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη και κάποια στιγμή διακόπηκαν για να επιτευχθεί μια συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων. Μια ανακοίνωση, η οποία έγινε λίγες ώρες προτού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Τζο Μπάιντεν και να απευθυνθεί στο Κογκρέσο.

Στο μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ, δεν «παρέλειψε» σήμερα να εξαπολύσει νέα σκληρή φραστική επίθεση κατά της Τουρκίας, λέγοντας, χαρακτηριστικά, ότι ο Ερντογάν παρέχει όπλα και χρήματα στη Χαμάς και πως υποστηρίζει την τρομοκρατία, αλλά και το Ιράν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This