Ο Μακρόν έπλεξε το εγκώμιο του Μπάιντεν για την απόσυρσή του από την προεδρική κούρσα

Must Read

Ο Εμανουέλ Μακρόν με επιστολή του προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επαινεί το «πνεύμα ευθύνης» και την «αίσθησή του καθήκοντος» μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του από την προεδρική κούρσα.

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε ολόκληρη στο λογαριασμό X της Γαλλικής Πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γάλλος Πρόεδρος δηλώνει ότι έμαθε «με μεγάλη συγκίνηση» την απόφασή του Τζο Μπαιντεν «να αποσυρθεί» από την εκλογική μάχη. Έχοντας επανεκλεγεί τον Απρίλιο του 2022, «υπολογίζει τη σοβαρότητα αυτής της στιγμής για (εκείνον), τους οικείους (του) και ολόκληρο τον αμερικανικό λαό». Αλλά και με τη σειρά τους το «θάρρος», το «πνεύμα ευθύνης» και το «αίσθημα καθήκοντος» που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Επανερχόμενος στα τρία τελευταία χρόνια, ο Εμανουέλ Μακρόν «διαβεβαιώνει» τον Αμερικανό πρόεδρο για τη «φιλία» του και τον «ευχαριστεί» για την «αδιάλειπτη δέσμευσή που πάντα επέδειξε για την ενίσχυση της γαλλοαμερικανικής σχέσης» σε σημαντικές στιγμές όπως: τις πολυάριθμες επισκέψεις σε επίπεδο αρχηγού κράτους, τη σύνοδο κορυφής της Ουάσιγκτον τον Ιούλιο του 2024 με στόχο «να επιβεβαιωθεί η σημασία της ενότητας της συμμαχίας απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», ή ακόμη την 80ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία. Ο γάλλος πρόεδρος στην επιστολή του διατυπώνει μια ευχή: «αυτό το πνεύμα εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού να συνεχίσει να εμψυχώνει τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας». Στην επιστολή που η υπογραφή του Εμανουέλ Μακρόν είναι χειρόγραφη, ανανεώνεται η «φιλία» της Μπριζίτ και του Εμανουέλ Μακρόν προς το ζεύγος Μπαιντεν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This