«Μπορεί να βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα» δήλωσε ο Νετανιάχου

Ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα αναμένεται την Πέμπτη να επαναλάβει τις συνομιλίες

Must Read

Σε οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μίλησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και δήλωσε ότι μπορεί να είναι κοντά μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την απελευθέρωση.

Το παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, καθώς μαίνονται οι μάχες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν την επιδρομή τους στη νότια περιοχή Χαν Γιούνις της Λωρίδας της Γάζας αφού έδωσαν εντολή στους αμάχους να εκκενώσουν ορισμένες περιοχές οι οποίες όπως είπαν χρησιμοποιούνται από Παλαιστίνιους μαχητές για να εξαπολύουν επιθέσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν προς ασφαλέστερες περιοχές εν μέσω ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Ο Νετανιάχου βρίσκεται τώρα στην Ουάσιγκτον και αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αργότερα αυτή την εβδομάδα αφού απευθύνει ομιλία στο Κογκρέσο.

«Οι συνθήκες (για μια συμφωνία) ωριμάζουν αναμφιβόλως. Αυτό είναι μια καλή ένδειξη», δήλωσε τη Δευτέρα ο Νετανιάχου σε οικογένειες ομήρων στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Δυστυχώς, δεν θα συμβούν όλα αμέσως∙ θα υπάρξουν στάδια. Ωστόσο, πιστεύω πως μπορούμε να προωθήσουμε τη συμφωνία…», είπε ο Νετανιάχου.

Υψηλόβαθμο αξιωματούχος της Χαμάς, ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, δήλωσε στο Reuters πως δεν υπάρχει κάτι καινούριο όσον αφορά τη στάση του Νετανιάχου. Όπως είπε: «Ο Νετανιάχου εξακολουθεί να χρονοτριβεί και στέλνει αντιπροσωπείες μόνο για να κατευνάσει την οργή των οικογενειών των Ισραηλινών ομήρων».

Ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα αναμένεται την Πέμπτη να επαναλάβει τις συνομιλίες που θα περιλαμβάνουν απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατούμενων στην ισραηλινές φυλακές. Κατά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο διάρκειας μίας εβδομάδας, 105 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστίνιων κρατούμενων.

Σύμφωνα με δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας, το Ισραήλ ενημέρωσε την Αίγυπτο πως ισραηλινή αντιπροσωπεία θα φθάσει στο Κάιρο το βράδυ της Τετάρτης, λέγοντας πως θα φέρει θετικές απαντήσεις ώστε να υπάρξει πρόοδος προς μια συμφωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This