Αμερικανικές εκλογές: Μικρό προβάδισμα για την Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

Must Read

Μια ακόμη ένδειξη ότι η κατάσταση για τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ αρχίζει σταδιακά να αλλάζει, καθώς, μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για το χρίσμα της αμερικανικής προεδρίας, ήρθε σήμερα και η πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει τη νέα υποψήφιά τους να προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, δίνει στην Κάμαλα Χάρις, η οποία φαίνεται να εξασφαλίζει και επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών, βραχύ προβάδισμα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ με ποσοστό 44%, έναντι 42% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Με βάση, εξάλλου, την ίδια δημοσκόπηση, το 56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμφωνεί με τη δήλωση ότι η 59χρονη Χάρις είναι «διανοητικά οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις», σε σύγκριση με το 49% που είπε το ίδιο για τον 78χρονο Τραμπ, ενώ μόλις το 22% των ψηφοφόρων αξιολόγησε με αυτό τον τρόπο τον -αποχωρήσαντα- Μπάιντεν. Στην εν λόγω δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, ερωτήθηκαν 1.241 ενήλικες Αμερικανοί σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 1.018 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι γενικά οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δίνουν σημαντικά μηνύματα για την υποστήριξη των Αμερικανών στους πολιτικούς υποψηφίους, στην πραγματικότητα μια… χούφτα πολιτείες, είναι, συνήθως, εκείνες που γέρνουν τη ζυγαριά στο Σώμα των Εκλεκτόρων, το οποίο αποφασίζει, τελικά, ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι γνωστές “έγκυρες” δημοσκοπήσεις των ταϊσμένων εταιρειών. Τις έχουμε κι εδώ. Έδιναν λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές 34% στον Μητσοτάκη και τελικά είδαμε πόσο ήταν το πραγματικό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This