Απειλές Ερντογάν: Η Τουρκία παρακολουθεί όλα τα βήματα της Ελλάδας και επεμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης!

Έπιασε στο στόμα του ξανά τη Δυτική Θράκη και την Κύπρο

Must Read

Το μπαράζ των προκλήσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας συνεχίζεται, παρά το νέο παραμυθάκι που λάνσαρε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για «διαύλους επικοινωνίας» που εξομαλύνουν τις κρίσεις, με αφορμή την τουρκική πολιορκία της Κάσου.

Προφανώς αυτοί οι… πολυφορεμένοι δίαυλοι, δημιουργήθηκαν για ακούνε καθαρά στην Άγκυρα τα «evet» (σ.σ. «ναι» στα τουρκικά) που λέει το Μαξίμου, ακολουθώντας τη γραμμή του κατευνασμού και της υποτέλειας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP) στην Άγκυρα, προειδοποίησε ότι η Τουρκία «παρακολουθεί όλα τα βήματα της Ελλάδας» και «επεμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης»!

Προκλητική αναφορά σε Δυτική Θράκη και Κύπρο

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τη «δέσμευση» της Άγκυρας για την «προστασία των Τουρκοκυπρίων και της τουρκικής μειονότητας στην περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας», όπου «ζουν περίπου 150.000 Τούρκοι».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Ερντογάν ξεκίνησε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής «στον αείμνηστο γιατρό Sadık Ahmet, τον θρυλικό ηγέτη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, για την 29η επέτειο από τον θάνατό του».

«Θα ήθελα να τονίσω ξανά εδώ ότι, ως Τουρκία, θα σταθούμε δίπλα στα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη με όλα μας τα μέσα. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές, τα προβλήματα των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας μας. Ειδικότερα, θέματα που σχετίζονται με την ελευθερία της θρησκείας και της λατρείας και τα δικαιώματα εκπαίδευσης βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Ακολουθούμε όλα τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα και κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις όταν χρειάζεται. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ, «η κοινότητα συχνά παραπονιέται για διαχωρισμούς και συνεχείς ανισότητες στη χώρα, δηλαδή για κοινωνικοοικονομικές διακρίσεις, κλείσιμο σχολείων, απαγόρευση της τουρκικής εκπαίδευσης και την άρνηση νομίμως να επιτρέψει στην κοινότητα να εκλέξει τους θρησκευτικούς ηγέτες της, όπως μουφτήδες (μουσουλμάνους κληρικούς) που είναι δικαίωμά της βάσει συνθήκης».

Στόχος η αναγνώριση του ψευδοκράτους στην Κύπρο

«Η Τουρκία παρακολουθεί όλα τα βήματα που κάνει η Ελλάδα και επεμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Το ίδιο ισχύει και για τους Τουρκοκύπριους που υφίστανται αδικία και διακρίσεις από τη δεκαετία του 1960».

Μεταξύ άλλων, στην αναφορά του στην Κύπρο ο Ταγίπ Ερντογαν τόνισε:

«… οι πολιτικές που στοχεύουν στο σπάσιμο της βούλησης των Τουρκοκυπρίων για ανεξαρτησία συνεχίζονται όλο και περισσότερο. Τελικά, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, η οποία είπε ‘ναι’ στο Σχέδιο Ανάν το 2004, τιμωρήθηκε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά, που είπε ‘όχι’ στο σχέδιο, ανταμείφθηκε με το να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς, δεν προέκυψε τίποτα από τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν. Είδαμε τώρα ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά με τις παλιές μεθόδους. Εμείς και οι Τουρκοκύπριοι έχουμε μπουχτίσει από τις προτάσεις που βασίζονται στον φεντεραλισμό … Δηλώσαμε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο τη σημασία που αποδίδουμε στην υπόθεση της Κύπρου και στην ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».




Οι «φίλοι» που μπορεί να έρθουν «μια νύχτα ξαφνικά»…

Κατά τα άλλα όμως, διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα… δεν επιδιώκει εντάσεις με τους γείτονές της!

«Δεν θα αρνιόμασταν ποτέ μια χειραψία», σχολίασε και πρόσθεσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι «να βελτιώσουμε τη φιλία μας με όλες τις χώρες και να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας»!

Σύμφωνα με την Daily Sabah, το σχόλιο του Ερντογάν «μπορεί να ΄ρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», έχει χρησιμοποιηθεί «ως απάντηση στις επανειλημμένες παραβιάσεις από την Ελλάδα των τουρκικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο Πέλαγος και στη στρατιωτική επίδειξη δύναμης στο παρελθόν. Χαμήλωσε τη ρητορική του εν μέσω συνομιλιών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και συχνά υπογραμμίζει ότι κάθε προκλητικό βήμα της Ελλάδας θα απαντιόταν δεόντως».

*πηγή φωτογραφίας: https://www.tccb.gov.tr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Και οι νεοέλληνες εκλεγούν και ανέχονται πατριδοκάπηλους προδότες που μόνο κοιτάνε πως θα στήσουν καριέρα και πως θα πολλαπλασιάσουν την αμύθητη περιουσία τους με περισσότερη διαπλοκή….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This