Αυτός είναι ο πιο καλοπληρωμένος ηγέτης της ΕΕ!

Μια… διαφορετική, αλλά και διαφωτιστική κατάταξη από το VSquare! Ξέρετε πόσα παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Must Read

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κερδίζει 348.300 ευρώ (377.800 δολάρια) ακαθάριστα ετησίως, που είναι ο υψηλότερος μισθός μεταξύ των αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε την Τετάρτη το ερευνητικό VSquare*.

Έτσι, βάσει των υπολογισμών ο Σολτς κερδίζει περίπου 5,9 φορές περισσότερα από τον μέσο Γερμανό. Να σημειώσουμε ότι ο Όλαφ Σολτς επαναβεβαίωσε την Τετάρτη την πρόθεσή του να επανεκλεγεί επικεφαλής της κυβέρνησης το 2025.

«Ως καγκελάριος, θα είμαι υποψήφιος να γίνω ξανά καγκελάριος», είπε ο Γερμανός στην καθιερωμένη καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου.

Όλαφ Σολτς

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ κατατάσσεται δεύτερος ως προς το μισθό μεταξύ των ηγετών της ΕΕ, με 306.446 ευρώ ακαθάριστα ετησίως, ακολουθούμενος από τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν με 256.800 ευρώ, αναφέρει η έκθεση.

Τα… σαρώνει όλα ο Ορμπαν!

Την ίδια στιγμή, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν λαμβάνει τον υψηλότερο μισθό σε σχέση με το μέσο ακαθάριστο εισόδημα της Ουγγαρίας, σε σύγκριση με τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, κερδίζοντας 191.702 ευρώ ακαθάριστα ετησίως, δηλαδή 9,5 φορές πάνω από τον μέσο μισθό στη χώρα του, ανέφερε το VSquare.

Όπως σημειώνει το VSquare, σε 20 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, η διαφορά μεταξύ του μέσου μισθού και του μισθού του αρχηγού της Κυβέρνησης είναι μικρότερη από πέντε φορές, γεγονός που καθιστά αξιοσημείωτο το ότι η διαφορά στην Ουγγαρία είναι σχεδόν δεκαπλάσια!

Επιπλέον, σε 8 χώρες, ο επικεφαλής της κυβέρνησης λαμβάνει λιγότερο από τρεις φορές τον μέσο μισθό. Εξηγεί η έκθεση: ο ακαθάριστος μισθός ενός Ευρωβουλευτή είναι 124.529 ευρώ ετησίως, δηλαδή 66.000 ευρώ λιγότερο από τον μισθό του Ορμπαν, αλλά περισσότερο από αυτόν των ηγετών της Ιταλίας, της Ισπανίας ή της Εσθονίας.

Βίκτορ Ορμπαν

Ακολουθεί στην κατάταξη ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο με ακαθάριστο ετήσιο μισθό 132.000 ευρώ και ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα με 130.012 ευρώ.

Σε ότι αφορά τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα στοιχεία του VSquare, αυτός λαμβάνει 99.420 ευρώ ακαθάριστο ετήσιο μισθό, που είναι έξι φορές πάνω από τον μέσο μισθό στην Ελλάδα!

Κυριάκος Μητσοτάκης

* Το όνομα «VSquare» προέρχεται από το «V4», μια συντομογραφία του ομίλου χωρών Visegrád Four, που αποτελείται από την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία. Σήμερα το δίκτυο αποτελείται από τα κορυφαία μη κερδοσκοπικά κέντρα ερευνητικής δημοσιογραφίας στην περιοχή και επεκτάθηκε σε συνεργασία με τις χώρες της Βαλτικής, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία. «Είμαστε μη κερδοσκοπικοί, ανεξάρτητοι, διερευνητικοί και καθοδηγούμενοι από το πάθος μας για τη δημοσιογραφία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην «ταυτότητά της,» η ιστοσελίδα του δικτύου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This