«Καμπανάκι»: Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης αγοράς όπλων

Must Read

Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης αγοράς όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, δήλωσε την Πέμπτη η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον απόηχο μιας ανεξέλεγκτης αγοράς όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης για την Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι οι συνέπειες θα είναι «σκληρότερες» από ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Θυμίζουμε ότι οι χώρες της Δύσης έχουν παράσχει βοήθεια αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι αποστολές βοήθειας ξεκίνησαν το 2022 με πυρομαχικά πυροβολικού και εκπαίδευση και έχουν κλιμακωθεί, περιλαμβάνοντας τανκς, προηγμένα συστήματα αεράμυνας, πυραύλους και πυρομαχικά διασποράς.

Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ενάντια στις συνεχιζόμενες παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση.

Η Κνάισλ είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως γιατί στον γάμο της το 2018 παρευρέθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο χόρεψε κιόλας ένα βαλς (αναγκάστηκε μάλιστα να εγκαταλείψει τη Αυστρία καθώς δεχόταν απειλές!), ενώ την περίοδο 2021-2022 κατείχε θέση και στο διοικητικό συμβούλιο του ρωσικού κρατικού πετρελαϊκού γίγαντα, Rosneft.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χορεύει με την Αυστριακή Υπουργό Εξωτερικών (τότε) Karin Kneissl κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Αυστριακό επιχειρηματία Wolfgang Meilinger στο Γκάμλιτζ της Αυστρίας, 18 Ιουλίου 2018

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This