Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις στη νότια Γάζα – Μωρό «θαύμα» γεννήθηκε ενώ η μητέρα του είχε πεθάνει από βομβαρδισμούς

Must Read

Το σφυροκόπημα του πυροβολικού και οι φονικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν την Πέμπτη (25/07) στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα πτώματα πέντε Ισραηλινών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εφόδου της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου και μεταφέρθηκαν στον θύλακο.




 

Την ίδια ώρα, στην Ουάσιγκτον, αφού εκφώνησε ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά την οποία υπερασπίστηκε τον πόλεμο που διεξάγει ο στρατός της χώρας του στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατόπιν με την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις.

Ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε στον συνομιλητή του πως χρειάζεται να κλειστεί «γρήγορα» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, ενώ αναφέρθηκε «στην ανάγκη να γεφυρωθούν τα εναπομείναντα κενά, να οριστικοποιηθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας».




 

Ακόμη, ο Δημοκρατικός κάλεσε να αρθούν τα εμπόδια στη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, να αποκατασταθούν βασικές υπηρεσίες, καθώς και να προστατεύονται οι άμαχοι στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την «ακλόνητη» δέσμευση των ΗΠΑ στην «ασφάλεια του Ισραήλ» έναντι «όλων των απειλών από το Ιράν και ενδιαμέσους του», συμπεριλαμβανομένων «της Χαμάς, της Χεζμπολά και των Χούθι».

Η Χάρις, που εξέφρασε την «ανησυχία» της για τους άμαχους στη Λωρίδα της Γάζας και είπε πως δεν θα παραμείνει «σιωπηλή» μπροστά στα «δεινά», υπερθεμάτισε: «είναι καιρός να κλειστεί αυτή η συμφωνία».




 

«Δεν μπορούμε να αποστρέφουμε το βλέμμα μπροστά σ’ αυτές τις τραγωδίες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνουμε αναίσθητοι όταν βλέπουμε τα δεινά και δεν θα παραμείνω σιωπηλή», πρόσθεσε η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις στη νότια Γάζα

Χθες οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν στην πόλη της Γάζας και στην Μπέιτ Λάχια, στον βορρά, όπου σκοτώθηκαν εννιά άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, καθώς και στην Αλ Μπουρέιτζ, στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Χαν Γιούνις και στη Ράφα, στον νότο.

«Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο αμάχους κοντά στα σπίτια τους», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε, ανέφερε ο Άχμεντ Καχλούτ, διευθυντής της πολιτικής προστασίας στην Μπέιτ Λάχια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν σπίτια στην Ταλ ας Σουλτάν, προάστιο στη δυτική Ράφα, και στην Μπάνι Σουχάιλα, ανατολικά της Χαν Γιούνις.

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως «εξάλειψαν δεκάδες τρομοκράτες και κατέστρεψαν περίπου 50 τρομοκρατικές υποδομές» τις τελευταίες ημέρες στη Χαν Γιούνις.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν ξανά για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς, έπειτα από νέες διαταγές εσπευσμένης απομάκρυνσης των αμάχων από διάφορους τομείς του θυλάκου. Καθώς δεν έχουν πουθενά να πάνε, οικογένειες ζουν στους δρόμους ή, όπως στην περίπτωση της Χαν Γιούνις, καταφεύγουν σε περιοχές όπου βρίσκονται νεκροταφεία.

«Ζούμε δίπλα στους νεκρούς. Είμαστε σαν νεκροί. Η διαφορά είναι πως αναπνέουμε, εκείνοι όχι», σχολίασε η Ριτάλ Μότλακ, εκτοπισμένη, μπροστά στο αυτοσχέδιο κατάλυμά της.

Από το ξέσπασμα του πολέμου, η μεγάλη πλειονότητα των 2,4 εκατ. κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας έχει εκτοπιστεί, στις περισσότερες περιπτώσεις επανειλημμένα, στον θύλακο υπό ισραηλινή πολιορκία.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι απόλυτη καταστροφή», συνόψισε χθες Πέμπτη ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Έκανε λόγο για «τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων και τη μεγαλύτερη καταστροφή» που έχει δει «αφότου έγινε Γενικός Γραμματέας» του διεθνούς οργανισμού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως το επίπεδο ανθρωπιστικής βοήθειας είναι «εντελώς αναντίστοιχο με τις ανάγκες».

Τον Μάιο, ο ΟΗΕ υπολόγιζε πως τουλάχιστον το 56%των νεκρών από το ξέσπασμα του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακο είναι γυναίκες και παιδιά, με βάση τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Διαβάστε ακόμα: Κορυφώνεται το θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα – Οδεύει σε ολοκλήρωση;

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This