Ασυνήθιστη προκήρυξη στα χέρια των γαλλικών Αρχών – Φήμες ότι υπήρξε ανάληψη ευθύνης για το σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο

Must Read

Διαφορά γαλλικά και διεθνή ΜΜΕ έλαβαν σήμερα, Σάββατο 27/7, μια ασυνήθιστη προκήρυξη, μέσω της οποίας μια νέα (;) ακροαριστερή οργάνωση φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για το σαμποτάζ των γαλλικών σιδηροδρόμων που έλαβε χώρα το ξημέρωμα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, την εν λόγω προκήρυξη, την οποία μελετούν οι γαλλικές Αρχές, υπογράφει μία ανώνυμη κολεκτίβα που αυτοπαρουσιάζεται ως «ανώνυμη αντιπροσωπεία» με σκοπό να αποσταθεροποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν από μερικές δεκαετίες μια άλλη ακροαριστερή οργάνωση, η επονομαζόμενη «Action Directe», είχε σαμποτάρει ράγες τρένων ως δράση εναντίον της τότε γαλλικής κυβέρνησης. Ωστόσο, οι τωρινές ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) της Γαλλίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών την χθεσινή ημέρα -ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων- είναι πολύ πιο συντονισμένες και πολύ καλύτερα μελετημένες, με τις γαλλικές Αρχές να υποστηρίζουν πως αυτοί που το έκαναν είναι γνώστες του δικτύου και της λειτουργίας του.

Οι Αρχές, πάντως, ερευνούν την πιθανότητα η προκήρυξη να είναι αληθινή, χωρίς, όμως, να αποκλείουν τα υπόλοιπα σενάρια. Όπως, για παράδειγμα, την ανάμειξη ξένης χώρας στο σαμποτάζ, όπως υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανέν.

Οπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, οι επιθέσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/7) κατέστρεψαν υποδομές κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που συνδέουν το Παρίσι με πόλεις όπως η Λιλ, στα βόρεια, το Μπορντό, στα δυτικά, και το Στρασβούργο, στα ανατολικά. Μάλιστα, σύμφωνα με την SNCF, μια άλλη επίθεση στη γραμμή Παρίσι-Μασσαλία απετράπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This