Παρίσι 2024: Γίναμε μάρτυρες ενός φαινομένου προσπάθειας γελοιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων

Αν αποτελούσε εγκαίνια νέου τσίρκου ή καμπαρέ, θα ταίριαζε απόλυτα

Must Read

Όλοι, λίγο πολύ γίναμε μάρτυρες ενός φαινομένου προσπάθειας γελοιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων από τους Γάλλους φετινούς διοργανωτές. Mέσω της απαίσιας τελετής έναρξης στο Παρίσι, που παρακολουθήσαμε οι Έλληνες, εμβρόντητοι από την κακοποίηση του Ολυμπιακού Πνεύματος

Αν αποτελούσε εγκαίνια νέου τσίρκου ή καμπαρέ θα ταίριαζε απόλυτα. Δεν υπήρξε ούτε ένας Έλληνας που να μην διαμαρτυρήθηκε και δικαίως. Το θέμα δεν ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες αλλά κάτι άλλο: Κάτι μεταξύ πολυπολιτισμικότητας και woke πολιτικής ορθότητας.

Αναρωτιέμαι όμως αν έχει ο διαμαρτυρόμενος ελληνικός λαός και όσοι ασπάζονται την μοναδικότητα του Αρχαίου Ελληνικού Τρόπου, δίκιο, που δεν περίμενε να φθάσουν οι δυτικοί σε αυτό το κιτς καρακατσουλιό, που δεν είναι πλέον πολιτισμική κληρονομιά και ταυτότητα, αλλά εμετικός πολτός εμμονικών ανώμαλων ατόμων που μας κυβερνούν!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας βασιστούμε μόνο στις Πηγές της Ιστορίας, παγκόσμια. Σε αποδείξεις Ιστορικών Πηγών ποια έθνη άφησαν πίσω τους πολιτισμό που να αναφέρεται στον Άνθρωπο ως ανεξάρτητο ον, οντολογικά, με ανεπανάληπτη προσωπικότητα, με απαγόρευση βίας, με οργάνωση κανόνων δικαιοσύνης και απονομής δικαίου, μέσω δικαιωμάτων (του ανθρώπου) ακόμη και ως ατομική μονάδα;

Είναι οι Εβραίοι, μέσω του μονοθεϊσμού και των δέκα εντολών και εμείς οι Έλληνες μέσω της μοναδικής πολιτισμικής δημιουργίας σε χρόνους που οι γύρω λαοί και παγκοσμίως και εξειδικευμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κυριολεκτικά, βασίζονταν αποκλειστικά στην βία και την δύναμη στον αγώνα απλής επιβίωσης.

Εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα αλλά όχι σε κοντινό μας επίπεδο, οι Κινέζοι που όμως ήταν -όπως και είναι- επιρρεπείς στην βία, ως μέσο κοινωνικής συνοχής και χωρίς δημοκρατία. Στην συνέχεια, η αρχαία Ελλάδα, στους χρόνους μετά την γέννηση του Χριστού αναμείχθηκε μέσω του Χριστιανισμού με τον μονοθεϊσμό των Εβραίων και με την υποδούλωση στους Ρωμαίους. Κατέκτησε αυτούς (τους χρόνους) πολιτισμικά στον Νέο αντικειμενικά Θεανθρώπινο Πολιτισμό του Ελληνοχριστιανισμού, ο οποίος λόγω της Αλήθειας του και του Ανθρωπισμού που επιβάλλει, έστω έμμεσα στους βάρβαρους, έστω λανθασμένα, κατέκτησε την Δύση.

Λανθασμένες μεταφράσεις

Στην συνέχεια, η οικονομικά εύρωστη Δύση, παράλληλα με την στρατιωτική επιβολή, στράφηκε -επιτέλους- στον πολιτισμό, στηριζόμενη απολύτως στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και τον Χριστιανισμό, έστω και σε λανθασμένες μεταφράσεις τους και έτσι δημιουργήθηκε ο Διαφωτισμός και η επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη.

Βέβαια, όλα αυτά με παράλληλη πολύ σκληρή πολιτική απόκρυψης του Βυζαντίου και του εξ υπαρχής υπάρχοντος αυθεντικού ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, που δεν επαίρεται για το αυτονόητο. Επί αιώνες, η Δυτική σκέψη βασίζονταν στο θέσφατο “αυτός έφα”, αναφερόμενοι στον Αριστοτέλη. Με αυτά, φτάσαμε έως τον 20ο αιώνα με την κατάκτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ατομικών δικαιωμάτων, συλλογικών δικαιωμάτων, βάση πάντα του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού ως Τρόπου και Ήθους αντίστοιχα και σε συνδυασμό με την μοναδική Αλήθεια για την οντολογική έννοια του Ανθρώπου ως μονάδα και ως κοινωνία.

Και μετά, αφού όλα αυτά έγιναν δεδομένα, ξέχασαν οι δυτικοί και μετά επέβαλαν άμεσα και έμμεσα σε εμάς τους συνδημιουργούς, να ξεχάσουμε ποιος είναι η Αλήθεια και ποιοι είναι οι κανόνες και οι Αρχές διατήρησης αυτού του αξεπέραστου Θεανθρώπινου Πολιτιστικού φαινομένου.

Άρχισαν τις παραβιάσεις των Αρχών, των κανόνων, έτσι δημιουργήθηκε μια νέα Βαβέλ, ξανά νέα Σόδομα και Γόμορρα, ξανά ατομισμός, εγωισμός, καταστροφή της φύσης και τέλος προσπάθεια υποκατάστασης του Θεού. Το ξύλο της γνώσης, ο απαγορευμένος καρπός έγινε δέλεαρ για να κερδίσουν κάποιοι την Αθανασία, να δημιουργήσουν ανθρώπους ως δημιουργήματα ανθρώπων, δούλους δηλαδή των κατασκευαστών τους!

Η Δημιουργία είναι δύσκολη, όπως η ανηφόρα, η διατήρηση στην κορυφή ακόμα δυσκολότερη, είναι η στενωπή οδός, απαιτείται γνώση, συνέχεια, συνεργασία, συνέπεια, υπομονή και επιμονή. Ο κατήφορος όμως, σε λεωφόρους είναι εύκολος και γρήγορος και έτσι μέσα σε ελάχιστο χρόνο φτάσαμε στο σημείο που ξεκίνησε η Ιστορία.

Είμαστε στο σημείο εκδίωξης από τον Παράδεισο, στα χρόνια των πανεύκολων σε νοήματα παραβολών Του Χριστού, ευκολότερες και από τους μύθους του Αισώπου. Είμαστε στην εκδίωξη των κακών γεωργών του αμπελώνα και είμαστε στα ιστορούμενα, στην Αποκάλυψη του Ιωάννη ως μέλλοντα να συμβούν.

Είναι τόσο εύκολο να καταλάβει οποιοσδήποτε, ακόμη και αν δεν πιστεύει. Υποχωρούντος του Ελληνοχριστιανισμού από την Ευρώπη, αποχώρησε ο Ανθρωπισμός και ήρθε ο δικαιωματισμός των λίγων σε βάρος των πολλών, αποχώρησε η λογική και ήρθε η προβολή των αφύσικων, των εκκεντρικών, των επικίνδυνων για την ανθρωπότητα, ήρθε ο ανθρώπινος πολτός των σπηλαίων, της απλής επιβίωσης και της βίας…

Αυτό τον ρόλο τον πήρε το Ισλάμ, που τον χρησιμοποιει η Νέα Τάξη Πραγμάτων ως εργαλείο της στην καταδυνάστευση της ανθρωπότητας που θέλει να δημιουργήσει, για να μπορέσει να την διοικήσει εύκολα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς πολιτισμό. Έναν παγκόσμιο χυλό ως καταναλωτές και καταναλωτικό προϊόν, ταυτόχρονα. Η μόνη ελπίδα που βλέπω είναι να επέμβει ο Θεός και να στείλει τον Παλιό Θεό Δία, να αρπάξει πάλι την Ευρώπη.

Αναγνώστης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το Βυζάντιο και η Βυζαντινή αυτοκρατορία είναι δυτικές επινοήσεις των Φράγκων. Η σωστή ορολογία είναι Ρωμανία ή Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Στα υπόλοιπα γενικά συμφωνούμε. Αυτή η αηδία της woke ατζέντας, του παράλογου δικαιώματισμού και της κατ ευφημισμόν πολιτικής ορθότητας πρέπει να σταματήσει το συντομότερο. Μιλάμε για σαπιλα και σαράκι που καταστρέφει την ανθρώπινη οντότητα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This