«Πραξικόπημα» Ομπάμα κατά Μπάιντεν αποκαλύπτει κορυφαίος αμερικανός δημοσιογράφος

Must Read

Ο βραβευμένος ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh αποκάλυψε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα απείλησε τον Μπάιντεν με την ενεργοποίηση της 25ης Τροποποίησης, λέγοντας ότι είχε «την έγκριση του Κάμαλα» για να τον αναγκάσει να φύγει από την διεκδίκηση της Προεδρίας των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2024.

 

Ο Χερς ισχυρίζεται ότι ο Ομπάμα είχε «βαθιά εμπλοκή» με το αποκαλούμενο «πραξικόπημα» και τηλεφώνησε στον Μπάιντεν μετά το «περιστατικό» του στο Λας Βέγκας.

«Ερεύνησα τις εκθέσεις της προεδρίας μαζί με έναν ανώτερο αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον που με βοήθησε να κάνω έναν απολογισμό ενός Λευκού Οίκου που βρισκόταν σε πλήρη αταξία», δήλωσε ο Χερς.

«Ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Μπάιντεν το πρωινό στις 20 Ιουλίου και του είπε: “Εδώ είναι η συμφωνία. Έχουμε την έγκριση της Κάμαλα να επικαλεστούμε την 25η Τροποποίηση»  όπως αποκάλυψε ανώτατος αξιωματούχος της Ουάσινγκτον στον Χερς.

Η Νάνσυ Πελόζι, ο Τσακ Σούμερ και ο Χακίμ Τζέφρις, φέρονται να εμπλέκονται άμεσα στις ενέργειες Ομπάμα.

Το σχέδιο του Ομπάμα ήταν να μην υποστηρίξει αμέσως την Κάμαλα, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι θα την στήριζε έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της και αποφασίστηκε ότι το επειδή είναι εισαγγελέας θα βοηθούσε στην προεκλογική εκστρατεία.

«Ο Ομπάμα είχε μια ατζέντα και ήθελε να την επιδιώξει μέχρι τέλους και ήθελε να έχει τον έλεγχο του ποιος θα εκλεγόταν», σύμφωνα με τον Χερς.

Το παρασκήνιο αυτό παραπέμπει ευθέως σε «πραξικόπημα».

Η 25η Τροποποίηση, που προτάθηκε από το Κογκρέσο και επικυρώθηκε από τις πολιτείες στον απόηχο της δολοφονίας του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, προβλέπει τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του προέδρου ή του αντιπροέδρου σε περίπτωση θανάτου, απομάκρυνσης, παραίτησης ή ανικανότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This