Νέες απαγορεύσεις πτήσεων προς και από τον Λίβανο από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες

Ανησυχίες για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Must Read

Σε νέες αεροπορικές οδηγίες προχωρούν χώρες και αεροπορικές εταιρείες καθώς κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το σιτικό κίνημα του Λιβάνου, την Χεζμπολάχ, έπειτα από το πλήγμα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν που στοίχισε τη ζωή σε 12 παιδιά και εφήβους.




 

Πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ανεστάλησαν ή είχαν καθυστερήσεις σήμερα (29/07). Οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Swiss and Eurowings του γερμανικού ομίλου Lufthansa αναστέλλουν και εκείνες τις πτήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου μέχρι τις 5 Αυγούστου εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Η Air France και η θυγατρική της Transavia France ανέστειλαν σήμερα και αύριο τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο του Παρισιού Σαρλ ντε Γκολ προς τη Βηρυτό εξαιτίας της κατάστασης ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου Air France-KLM.

Η υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων του αεροδρομίου της Βηρυτού και η εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24 ανέφεραν ότι στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής η τουρκική Turkish Airlines επίσης ανέστειλε δύο πτήσεις της.

Σύμφωνα με το Flightradar24, η τουρκική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SunExpress, η θυγατρική της Turkish Airlines, η AJet, η ελληνική Aegean Airlines, η Ethiopian Air και η εθνική αεροπορική εταιρεία του Λιβάνου (ΜΕΑ) ακύρωσαν όλες πτήσεις τους που επρόκειτο να προσγειωθούν σήμερα Δευτέρα (29/07) στη Βηρυτό.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του Λιβάνου. Έχει στοχοθετηθεί κατά τον εμφύλιο στη χώρα και σε προηγούμενες συρράξεις με το Ισραήλ, περιλαμβανομένου του τελευταίου πολέμου με την Χεζμπολάχ το 2006.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This