Ευθεία απειλή του Ερντογάν στο Ισραήλ και φόβος για σύρραξη Μέση Ανατολή – Ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ για αποφυγή ταξιδιών

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ καλεί το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία από τον οργανισμό μετά τις απειλές Ερντογάν για εισβολή

Must Read

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, την ώρα που Ισραήλ και Τουρκία προχωρούν σε πόλεμο ανακοινώσεων μετά τις απειλές του Σουλτάνου ότι θα στείλει στρατό για να υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους.

Ο  Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ότι η Τουρκία «πρέπει να είναι πολύ ισχυρή, ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα γελοία πράγματα στην Παλαιστίνη». Μάλιστα απείλησε να στείλει στρατό σημειώνοντας: «Όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, όπως μπήκαμε στη Λιβύη, θα κάνουμε [κάτι] παρόμοιο ακριβώς σε αυτούς».




Μετά από αυτή την αντίδραση του Σουλτάνου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να αποβάλλει την Τουρκία από μέλος του οργανισμού: «Λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ερντογάν για εισβολή στο Ισραήλ και την επικίνδυνη ρητορική του, ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς κάλεσε τους διπλωμάτες να συνεργαστούν επειγόντως με όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ζητώντας την καταδίκη της Τουρκίας και απαιτώντας την αποβολή της από την περιφερειακή συμμαχία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.




Σημειώνεται ότι ο Κατζ  παρομοίασε με τον Σαντάμ Χουσεΐν τον Ερντογάν γράφοντας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Ας θυμηθεί μόνο τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε».

Σήμερα, ο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Νετανιάχου παρομοιάζοντάς τον με τον Αδόλφο Χίτλερ: «Όπως ήρθε το τέλος του γενοκτόνου Χίτλερ, έτσι θα έρθει και το τέλος του γενοκτόνου Νετανιάχου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Όπως οι γενοκτόνοι Ναζί λογοδοτούσαν, έτσι και όσοι επιδιώκουν να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους θα λογοδοτήσουν. Η ανθρωπότητα θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων. Δεν θα μπορέσετε να καταστρέψετε τους Παλαιστίνιους».




Ισραήλ: Υπεύθυνη η Χεζμπολάχ για την πολύνεκρη επίθεση στο Γκολάν

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είπε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα θεωρηθεί υπεύθυνη για την επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε 12 παιδιά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ενημέρωσε τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν για την επίθεση του Σαββάτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκάλαντ.

«Ο υπουργός Γκάλαντ σημείωσε ότι η επίθεση το Σάββατο αποτελεί σημαντική κλιμάκωση και ότι η πληρεξούσια του Ιράν Χεζμπολάχ θα θεωρηθεί υπεύθυνη», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την ίδια στιγμή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του συνιστά να αποφευχθούν τα ταξίδια και στο Λίβανο

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ιράν.

Υπενθυμίζονται συναφείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με τις οποίες συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, καθώς και η αναχώρηση των επισκεπτών από τη χώρα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This