Και η Βρετανία εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο – «Φύγετε»!

«Ο κόσμος ίσως αναγκαστεί να αναζητήσει καταφύγιο εκεί που βρίσκεται...» υποστήριξε ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Must Read

Να φύγουν άμεσα από τον Λίβανο προέτρεψε σήμερα τους πολίτες της η Βρετανία, προειδοποιώντας ότι από ώρα σε ώρα η ένταση κατά μήκος των λιβανέζικων συνόρων με το Ισραήλ ενδέχεται να επιδεινωθεί.

«Υπάρχουν τακτικά ανταλλαγές πυρών και αεροπορικά πλήγματα, η ένταση είναι υψηλή και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί τάχιστα», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι, μιλώντας στο κοινοβούλιο αναφορικά με τη νέα κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. «Συνεργάζομαι με τις διπλωματικές ομάδες του υπουργείου, για να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, όμως αν αυτή η σύγκρουση κλιμακωθεί, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είμαστε σε θέση να τους απομακρύνουμε όλους αμέσως. Ο κόσμος ίσως αναγκαστεί να αναζητήσει καταφύγιο εκεί που βρίσκεται», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Λάμι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ προήδρευσε νωρίτερα σήμερα στη συνεδρίαση της COBRA, της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, αντικείμενο της οποίας ήταν ακριβώς η κατάσταση στον Λίβανο.  «Το μήνυμά μου προς τους Βρετανούς πολίτες στον Λίβανο είναι επομένως πολύ απλό: φύγετε», κατέληξε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Κι αυτό την ώρα που, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο N12 μετέδωσε σήμερα πως μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο σκότωσε έναν Ισραηλινό πολίτη. Το ρεπορτάζ του δικτύου ουσιαστικά μετέδωσε σχετική ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, που ανέφερε πως από τον πλευρά του Λιβάνου εκτοξεύτηκαν 10 ρουκέτες μια από τις οποίες έπληξε το κιμπούτς Χαγκοσρίμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο.

Από την πλευρά της, η λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροβόλησε εναντίον ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που μπήκαν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο. Πρόσθεσε δε ότι τα πυρά της ανάγκασαν τα πολεμικά αεροσκάφη να επιστρέψουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This