Έλλειμμα εκατομμυρίων στο Ελιζέ εξαιτίας του σπάταλου Μακρόν – Το γεύμα 500.000 ευρώ με μπλε αστακούς για τον Κάρολο

Δαπανηρά γεύματα και δεξιώσεις πληρώνουν από την τσέπη τους οι Γάλλοι πολίτες

Must Read

Εκτινάχθηκε στα 8,3 εκατ. ευρώ το έλλειμα του Ελιζέ εξαιτίας του σπάταλου Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που ξόδεψε πακτωλό χρημάτων σε δαπανηρές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το politico, οι δαπάνες της Γαλλικής προεδρίας που σχετίζονται με τα διπλωματικά και προεδρικά καθήκοντα του προέδρου, καθώς και τη διοίκηση, το προσωπικό, την ασφάλεια και τη διαχείριση περιουσίας, έφθασαν τα 125 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, τα πιο δαπανηρά γεύματα ήταν εκείνα προς τιμήν του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και του βασιλιά Καρόλου.

Ο Μακρόν φιλοξένησε τον Βρετανό αρχηγό κράτους τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους στις Βερσαλλίες, σε μια τελετή με 160 προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ο τραγουδιστής των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ και ο Βρετανός ηθοποιός Χιου Γκραντ.

Το δείπνο, κατά το οποίο οι καλεσμένοι απόλαυσαν αμυγδαλωτά με μπλε αστακό και τριαντάφυλλο κόστισε στη γαλλική προεδρία σχεδόν 475.000 ευρώ — συμπεριλαμβανομένων 165.000 ευρώ για κέτερινγκ και 40.000 ευρώ για κρασί.

Εξωφρενικά ποσά «χάθηκαν» και εξαιτίας των 12 ταξιδιών που ακύρωσε ο Μακρόν. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για απώλεια άνω των 830.000 ευρώ.

Σε απάντησή της η Γαλλική προεδρία υποστηρίζει: «Η Γαλλία διατηρεί στενές διπλωματικές σχέσεις με μεγάλο αριθμό χωρών, οι οποίες διοργανώνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις όταν υποδέχονται τον αρχηγό του κράτους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Φοβερη η απαντηση της Γαλλικης Προεδριας στην κριτικη,θα ελεγα την συνεταξε Βρεαττανος! Μας λεει πως εφοσον οι αλλοι με χορηγους τους φορολογουμενους(κατα κανονα τους μεσαιους δηλαδη) μας ταιζουν οταν παμε αλλου, εμεις μαλακες ειμαστε να μην απομυζησουμε τους δικους μας φορολογουμενους?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This