Κονγκό: Τουλάχιστον 25 νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου

Τα κύρια αίτια του δυστυχήματος

Must Read

Τραγωδία στην Αφρική. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι πνίγηκαν στο ναυάγιο υπερφορτωμένης βάρκας, ουσιαστικά μίας φαλαινίδας (λέμβος), στην κεντροανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, συγκεκριμένα στον ομώνυμο ποταμό, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Το ναυάγιο σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κοντά στην πόλη Κίντου, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μανιέμα και δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο τραγικό περιστατικό. «Εντοπίσαμε 25 πτώματα», είπε ο Μούσα Καμπουανκούμπι Μοΐζ, ο κυβερνήτης της Μανιέμα, σημειώνοντας ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός. Τα κύρια αίτια του δυστυχήματος ήταν ότι το πλοιάριο έπλεε νύχτα και ήταν υπερφορτωμένο, διευκρίνισε. Παραμένει ωστόσο, αδιευκρίνιστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι. Συνεχίζουμε τις έρευνες για τον εντοπισμό τους», είπε ο δήμαρχος του Κίντου, Ογκουστέν Μουλάμπα Ατίμπου. «Δεν γνωρίζουμε πόσοι ακριβώς επέβαιναν στη φαλαινίδα», εξήγησε ο Στεφάν Καμουντάλα, πρόεδρος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της επαρχίας. «Δεν υπήρχε λίστα επιβατών από την οποία να προκύπτει ο αριθμός των αγνοουμένων», πρόσθεσε, ενώ και οι λιμενικές αρχές δεν είναι σε θέση να πουν πόσοι άνθρωποι ταξίδευαν με το πλοιάριο. Στη ΛΔ του Κονγκό οι βατοί δρόμοι είναι μετρημένοι και οι μετακινήσεις γίνονται κατά βάση με τα πλοιάρια στις λίμνες, τον ποταμό Κονγκό και τους παραποτάμους του. Τον περασμένο Οκτώβριο στον ίδιο ποταμό έχασαν την ζωή τους 28 άνθρωποι, όταν βυθίστηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, ενώ το 2019, σε ναυάγιο στη λίμνη Κίβου τα θύματα ξεπέρασαν τα 100.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This