Πλήγμα στον Λίβανο: Σώος ο διοικητής της λέει η Χεζμπολάχ – Ο στόχος «εξολοθρεύθηκε» απαντά ο Ισραηλινός στρατός!

Must Read

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα θύματα της πυραυλικής επίθεσης του ισραηλινού στρατού στα νότια προάστια της Βηρυτού, στον Λίβανο, καθώς τα δημόσια ΜΜΕ της χώρας ανέφεραν πως μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, επικαλούμενα μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας, την ώρα που μια άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.




Σύμφωνα, εξάλλου, με τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου, στόχος των Ισραηλινών ήταν ο Fuad Shukr, γνωστός και ως Hajj Mohsin, ο οποίος είναι επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ. Μετά το χτύπημα, δύο πηγές της οργάνωσης δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο Fuad Shukr, τον οποίο στο παρελθόν οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατ. δολαρίων για τον ρόλο που διαδραμάτισε στους βομβαρδισμούς του 1983 σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των αμερικανών πεζοναυτών στη Βηρυτό, επέζησε της πυραυλικής επίθεσης.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα οι IDF εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζουν πως ο Fuad Shukr, «δεξί χέρι» του ηγέτη της λιβανέζικης παραστρατιωτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα, εξολοθρεύθηκε!

Αναφορικά με το πλήγμα στη Βηρυτό, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αποτελεί αντίποινα για την επίθεση στα Υψώματα του Γκολάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά. Επρόκειτο, όπως ανέφερε, για ένα «στοχευμένο πλήγμα» εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και πιο συγκεκριμένα του διοικητή της που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο Γκολάν. Από την πλευρά του, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο την περιοχή όπου εδρεύει το Συμβούλιο Σούρα (αντίστοιχο του πολιτικού γραφείου) της Χεζμπολάχ, στη συνοικία Χαρέτ Χρέιτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία υποστηρίζει πως το ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS να μεταδίδει πως το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαμηνύει πως το ισραηλινό χτύπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This