Μεξικό: Η απαγωγή είναι το πιθανότερο σενάριο στην εξαφάνιση «Ελ Μάγιο»

Μία διαφορετική εκδοχή στην υπόθεση σύλληψης του καταζητούμενου «νονού»

Must Read

Σε αναβρασμό το Μεξικό από τις κόντρες των «βαρόνων». Μία διαφορετική εκδοχή στην υπόθεση σύλληψης του καταζητούμενου «νονού» του μεξικανικού καρτέλ Σιναλόα, Ισμαήλ Ζαμπάντα Γκαρσία, επονομαζόμενου ως «Ελ Μάγιο», από τις αμερικανικές αρχές, έρχεται στο φως. Ενώ αρχικά φερόταν να παγιδεύτηκε από τον γιο του πρώην συνεργάτη του, «Ελ Τσάπο», το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι απήχθη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αξιωματούχων των δυνάμεων ασφαλείας, ο Γκαρσία κατέβηκε από το κρησφύγετό του στα βουνά την περασμένη εβδομάδα κι ενώ περίμενε ότι θα έχει μια φιλική συνάντηση με τον γιο του «Ελ Τσάπο», βρέθηκε με χειροπέδες και έναν σάκο στο κεφάλι να πετά για ΗΠΑ. «Ο πελάτης μου ούτε παραδόθηκε ούτε διαπραγματεύτηκε κάποιους όρους με την αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε ο δικηγόρος του, λέγοντας ότι ο γιος του «Ελ Τσάπο» τον απήγαγε. Ηταν η τελευταία ανατροπή σε ένα πολύπλοκο αφήγημα, το οποίο διαμορφώνεται από αντίπαλες πλευρές, με συγκεκριμένα συμφέροντα να διακυβεύονται. Από τους αξιωματούχους στις ΗΠΑ, από το Μεξικό, από πηγές προσκείμενες στα καρτέλ, αλλά και δικηγόρους των νονών. Δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν κι άλλα στοιχεία, καθώς ο «Ελ Μάγιο» θα κληθεί για κατάθεση σε δικαστήριο του Τέξας.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των «Νιου Γιορκ Τάιμς», η αμερικανική κυβέρνηση δεν συμμετείχε στην επιχείρηση και δεν είχε γνώση των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφερθεί ο Γκαρσία στις ΗΠΑ. Εμπειροι νομικοί επιμένουν ότι ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι μετέβη στις ΗΠΑ υπό πίεση δεν αλλάζει η φύση των κατηγοριών. Υπάρχει νομικό προηγούμενο που επιτρέπει σε εισαγγελείς να ασκούν διώξεις εναντίον κατηγορουμένων που βρέθηκαν στις ΗΠΑ κόντρα στη βούλησή τους.

Ο πρόεδρος του Μεξικού προέβη σε ασυνήθιστη έκκληση προς τα καρτέλ, να μην μπουν σε πόλεμο μεταξύ τους μετά την προδοσία του «Ελ Μάγιο» από τον γιο του «Ελ Τσάπο». Ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ ανέφερε ότι «όσοι εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες γνωρίζουν ότι δεν κερδίζουν τίποτα από αυτές τις συγκρούσεις. Τι νόημα έχει να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων ανθρώπων; Γιατί να κάνουν τις οικογένειές τους να υποφέρουν;» αναρωτήθηκε.

Αν και δεν υπήρξαν αναφορές για έξαρση βίας, το καρτέλ Σιναλόα δοκιμάζεται εδώ και χρόνια από συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των γιων του «Ελ Τσάπο» και υποστηρικτών του «Ελ Μάγιο». Οι δύο άνδρες παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του καρτέλ και αμφότεροι συνελήφθησαν την Πέμπτη, όταν έφτασαν στο Τέξας με τσάρτερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This