Ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή – New York Times: Ο Χαμενεΐ έδωσε εντολή για επίθεση στο Ισραήλ

Η οδηγία δόθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Must Read

O θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διέταξε άμεσο πλήγμα στο Ισραήλ για την δολοφονία του επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Την «βόμβα» έριξε δημοσίευμα των New York Times, το οποίο προοιωνίζεται ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Το αμερικανικό Μέσο επικαλείται Ιρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων δύο μελών των Φρουρών της Επανάστασης. Η οδηγία δόθηκε το πρωί της Τετάρτης σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Στην δημόσια δήλωσή του για την δολοφονία Χανίγια ο Χαμενεΐ τόνισε ότι το Ιράν θα προβεί σε άμεσα αντίποινα, λέγοντας: «Βλέπουμε την εκδίκηση για το αίμα του ως καθήκον μας», επειδή συνέβη στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε, δε, ότι το Ισραήλ έθεσε τις βάσεις για να λάβει «μια αυστηρή τιμωρία».

Άλλοι Ιρανοί αξιωματούχοι, ο νέος πρόεδρος, Μασούντ Πεζεσκιάν, υπουργείο Εξωτερικών, Φρουροί της Επανάστασης και αποστολή στον ΟΗΕ, δήλωσαν επίσης ανοιχτά ότι το Ιράν θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ και έχει δικαίωμα να αμυνθεί σε όποια παραβίαση της κυριαρχίας του.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This