Ο ΟΗΕ εκβιάζει την Κύπρο να δεχθεί παράνομους μετανάστες! – Στο απυρόβλητο η Τουρκία, στην πυρά η Κυπριακή Δημοκρατία

Σοβαρές καταγγελίες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ: «Διακινητής μεταναστών» - «Παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας»

Must Read

Με την ανοχή και συνδρομή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, 44 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν το βράδυ της Τετάρτης να περάσουν, μέσω της νεκρής ζώνης, από τα κατεχόμενα στην ελεύθερη Κύπρο, στις περιοχές της Περιστερώνας και της Αυλώνας.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν ακόμα τα κυπριακά ΜΜΕ και κυρίως το Sigmalive, αντί για ειρηνευτική δύναμη, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ φαίνεται να λειτουργεί σαν εκτελεστικός βραχίονας του υβριδικού πολέμου της Τουρκίας!

Το σημείο από το οποίο προσπάθησαν να περάσουν στην ελεύθερη Κύπρο οι παράτυποι μετανάστες (video capture Sigmalive)

Οι κυπριακές Αρχές, οι οποίες εντόπισαν τις παράνομες κινήσεις, δεν υπέκυψαν στις πιέσεις των «κυανόκρανων», αρνούμενες να επιτρέψουν την είσοδο των παράτυπων μεταναστών στα ελεύθερα εδάφη. Ειδοποίησαν μάλιστα νωρίτερα την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την παράνομη παρουσία των 44, αλλά η ειρηνευτική δύναμη, όπως σχολιάστηκε χαρακτηριστικά, «σφύριζε αδιάφορα».

Οι 44, στην πλειοψηφία τους συριακής καταγωγής (οι 40 , οι άλλοι 4 είναι οικογένεια Παλαιστινίων), προέρχονται από την Τουρκία. Όπως αναφέρει το Sigmalive, διακινητές τους άφησαν στα ανοιχτά του Κόλπου της Μόρφου και στη συνέχεια κολύμπησαν ως τα κατεχόμενα. Πέρασαν ανενόχλητοι στη νεκρή ζώνη στην Περιστερώνα και εκεί παραμένουν συγκεντρωμένοι.

Προκάλεσαν τεχνητή κρίση για να πιέσουν την ΚΔ!

Όπως αποκαλύπτει το Sigmalive, η δύναμη των Ηνωμένων Εθνών προκάλεσε ακόμα και τεχνητή κρίση στην Αυλώνα, καθώς έκλεισε τις προσβάσεις στους αγρότες που ήθελαν να πάνε στα χωράφια τους!

Είχαν τοποθετηθεί κώνοι στο οδόστρωμα ώστε να κλείσουν δρόμοι που οδηγούν σε χωράφια και την ώρα που έφτασε στην περιοχή το τηλεοπτικό συνεργείο, δύο οχήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ περιπολούσαν στην περιοχή

Ο δημοσιογράφος ρώτησε μέλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ γιατί έκλεισαν το δρόμο, με την απάντηση να είναι αρχικά ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση να μιλήσουν, αλλά όπως μεταφέρθηκε από το ρεπορτάζ ο λόγος ήταν οι μετανάστες.

Παρέπεμψαν μάλιστα στο γραφείο Τύπου της δύναμης, ενώ ζητήθηκε η αποχώρηση του συνεργείου, το οποίο βρισκόταν σε έδαφος της ελεύθερης Κύπρου!

Οι κώνοι που έστησαν οι κυανόκρανοι για να εμποδίσουν τους αγρότες (video capture Sigmalive)

Οι αγρότες εξέφρασαν οργή και αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν και η αίσθηση που υπάρχει, είναι ότι χρησιμοποιούνται από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για να εκβιαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία να δεχθεί στο έδαφός της παράνομους μετανάστες.

«Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Είμαστε κι εμείς πρόσφυγες, 50 χρόνια τώρα. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έδειξαν ποτέ τέτοιο ζήλο στο να έχουμε τα δικαιώματα που έχουν οι παράτυποι μετανάστες. Είμαστε σε χειρότερη μοίρα από αυτούς», είπε πολύ χαρακτηριστικά ο Κοινοτάρχης Αυλώνας, Μενέλαος Σάββα.

«Δεν φτάνει που η ειρηνευτική δύναμη εξελίσσεται σε διακινητή μεταναστών, έχει και το θράσος να καταγγέλλει και να κάνει υποδείξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της», είναι μια πολύ χαρακτηριστική αναφορά στο θέμα, από την εκπομπή «Τομές στα γεγονότα» του κυπριακού δικτύου.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για δημιουργία συνθηκών «εν δυνάμει έντασης» και διακινδύνευσης μετατροπής της νεκρής ζώνης σε χώρο «φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών, παίζοντας έτσι το παιχνίδι της Τουρκίας, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του νησιού.

Μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που διατυπώνουν οι Κύπριοι:

  • Που πήγαν οι συμβατικές υποχρεώσεις της Τουρκίας για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, για τις οποίες μάλιστα λαμβάνει και πακτωλό χρημάτων από την ΕΕ για να είναι χώρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών;
  • Γιατί δεν ασκήθηκαν πιέσεις στην Τουρκία να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, να τηρήσει τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της και να δεχθεί πίσω τους παράτυπους μετανάστες;
  • Γιατί τα Ηνωμένα Έθνη δεν μεριμνούν για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και την εφαρμογή αυτών των συμβατικών υποχρεώσεων από την Τουρκία, παρά μόνο «βάζουν πλάτη» στην παρανομία;

Ανακοίνωση-όνειδος

Όπως μετέδωσε το Sigmalive, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία και κάνει… υποδείξεις.

«Η κυπριακή αστυνομία συνεχίζει να μεταφέρει αιτούντες άσυλο σε περιοχές εντός της ουδέτερης ζώνης του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας 44 αιτούντες άσυλο αναχαιτίστηκαν και δεν είχαν πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, με τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς να αναχαιτίζονται στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση περιοχή και να μεταφέρονται από την κυπριακή αστυνομία στην ουδέτερη ζώνη του ΟΗΕ παρά τις αντιρρήσεις τόσο της UNIFCYP όσο και της UNHCR», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Αλίμ Σιντλικ, εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του κυπριακού δικτύου ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ενώ παραποιείται και η πραγματικότητα στη δήλωση του Σιντλίκ, καθώς, όπως σημειώνεται, η Κυπριακή Δημοκρατία ουδέποτε αρνήθηκε την είσοδο σε αιτούντες άσυλο που έφτασαν στο νησί δια μέσω των νόμιμων μεταναστευτικών οδών.

Αυτό που δεν θέλει σε καμία περίπτωση η Λευκωσία, είναι να μετατραπεί η νεκρή ζώνη σε μια νέα οδό ανεξέλεγκτων ροών παράτυπων μεταναστών.

Εν τω μεταξύ, το κόμμα Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ανήρτησε βίντεο από τις συλλήψεις μεταναστών στην Περιστερώνα, που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, κάνει λόγο για «το απόλυτο χάος» που επικρατεί στην περιοχή της Περιστερώνας, από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

«Η Κύπρος δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες. Η παράνομη μετανάστευση απειλεί την ίδια την επιβίωση των Ελλήνων της Κύπρου, οι οποίοι κινδυνεύουν να καταστούν μειονότητα στην ίδια τους την Πατρίδα. Το μεταναστευτικό δεν θα λήξει με καθωσπρεπισμούς, αλλά με τη λήψη αυστηρών μέτρων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποτελεσματικά», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This