Ιταλία: Χειροπέδες σε 2 ιερείς για σεξουαλική κακοποίηση υπαλλήλων τους – Προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία

Ο εφημέριος μονής της Αφραγκόλα φέρεται να έστησε μια διάρρηξη, για να κλαπούν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων του!

Must Read

Στα ίχνη ενός μεγάλου σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης με πρωταγωνιστές δύο ιερείς οδηγήθηκαν οι αστυνομικές Αρχές στην Ιταλία, ερευνώντας μια διάρρηξη με «λάφυρο» την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου.

Όπως ανέφερε η Εισαγγελία της Νάπολης σε σχετική ανακοίνωση, η έρευνα είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο, όταν δύο άνδρες, κάτοικοι της Αφραγκόλα, μιας κοινότητας κοντά στη Νάπολη, κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα κλοπής. Όπως ανέφεραν, οι δράστες πήραν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, με τους καταγγέλλοντες να συνδέουν το περιστατικό με τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονταν από τους ιερείς στα ιδρύματα στα οποία  και εργάζονταν. Οι Αρχές ερεύνησαν την υπόθεση και ανακάλυψαν ότι αντίστοιχες επιθέσεις διαπράττονταν σε πολλά μοναστήρια της περιοχής, μεταξύ των οποίων και στη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου της Αφραγκόλα.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, οι συγκεκριμένοι ιερείς επέβαλαν στα θύματά τους σεξουαλικές επαφές με αντάλλαγμα ρούχα, τρόφιμα ή εργασία. Εξάλλου, από την τηλεφωνική παρακολούθηση των δύο ιερέων, αποκαλύφθηκε ότι οργάνωσαν τη διάρρηξη για να κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους, με σκοπό να τα «εξαφανίσουν», καθώς περιείχαν φωτογραφίες και «ενοχλητικά» μηνύματα που θα μπορούσαν να τούς προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Οι αστυνομικές Αρχές πέρασαν σήμερα χειροπέδες στον εφημέριο της Αφραγκόλα, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που διέταξε τη διάρρηξη, και σε έναν ακόμη ιερέα της μονής, καθώς επίσης σε άλλα τέσσερα άτομα, τους δύο διαρρήκτες και τους δύο «διαμεσολαβητές». Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενάγοντες είχαν ενημερώσει για την υπόθεση, μέσω δικηγόρου, τους ιεραρχικά ανώτερους των δύο κατηγορούμενων ιερέων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This