Ο Ερντογάν κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους στην Τουρκία για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια

«Αυτή η δολοφονία έχει στόχο να υπονομεύσει την αντίσταση της Γάζας και τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων...»

Must Read

Η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους, αλλά το γεγονός ότι η αυριανή Παρασκευή, 2 Αυγούστου, συμπίπτει με την κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, ενέπνευσε τον Ταγίπ Ερντογάν να την κηρύξει ημέρα εθνικού πένθους για την Τουρκία.

«Προκειμένου να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην παλαιστινιακό αγώνα και την αλληλεγγύη μας προς τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, κηρύχθηκε μονοήμερο εθνικό πένθος αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου, λόγω του μαρτυρικού θανάτου του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Μνημονεύω τον Ισμαήλ Χανίγια και όλους τους Παλαιστίνιους μάρτυρες με ευλάβεια, και εκ μέρους του εαυτού μου και του έθνους μου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Τούρκος πρόεδρος, στην οποία δημοσίευσε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Σημειώνεται πως σε χθεσινή του ανάρτηση, ο Ερντογάν είχε καταδικάσει τη δολοφονία του «αδελφού» του, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, καταγγέλλοντας για μια ακόμη φορά την «σιωνιστική βαρβαρότητα». «Ο Θεός ας συμπονέσει τον αδελφό μου Ισμαΐλ Χανίγια, που έπεσε μάρτυρας έπειτα από αυτήν την αποτρόπαιη επίθεση. Αυτή η δολοφονία έχει στόχο να υπονομεύσει την αντίσταση της Γάζας και τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων», ανέφερε ο Ερντογάν στη δήλωσή του, υπενθυμίζοντας παρόμοιες επιθέσεις εναντίον άλλων Παλαιστινίων πολιτικών, όπως ο σεΐχης Αχμέντ Γιασίν και ο Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι, συνιδρυτές της Χαμάς.

«Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των Παλαιστίνιων αδελφών μας με όλα μας τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης, με βάση τα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This