Αχόρταγος σουλτάνος: Τα έξοδα του Ερντογάν αυξήθηκαν κατά 176% το πρώτο εξάμηνο του 2024!

Άφθονο ρέει το χρήμα και στα ταμεία της πανίσχυρης Diyanet

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν δαπάνησε 176% περισσότερα χρήματα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2024 από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε σήμερα η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, επικαλούμενη στοιχεία από το Προεδρικό Γραφείο Στρατηγικής και Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του γραφείου, ο Τούρκος Πρόεδρος δαπάνησε 6,1 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (183 εκατομμύρια δολάρια) το πρώτο εξάμηνο του 2024, αύξηση 176,8% σε σχέση με τα 2,1 δισεκατομμύρια TL (63 εκατομμύρια δολάρια) που δαπανήθηκαν την ίδια περίοδο του 2023!

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι οι δαπάνες όλων των δημόσιων ιδρυμάτων στο πλαίσιο του γενικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν, εκτός από αυτές της εξαιρετικά σημαντικής υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων, το Προεδρικό Γραφείο Στρατηγικής και Προϋπολογισμού και την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD)!

Η πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), η οποία επωφελείται πάντα έχοντας μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τους περισσότερους κυβερνητικούς οργανισμούς και διαχειρίζεται ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο τζαμιών σε όλο τον κόσμο, δαπάνησε 46,7 δισεκατομμύρια TL (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) τους πρώτους έξι μήνες του 2024, σημειώνοντας αύξηση 137,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει επίσης προσδοκίες και στόχους για την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου, προβλέπει ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει το έτος με έλλειμμα άνω των 2 τρισεκατομμυρίων TL (60 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι αυξήσεις αυτές στις δαπάνες έρχονται καθώς η Τουρκία συνεχίζει να υποφέρει από την επιδείνωση της οικονομίας της, με υψηλό πληθωρισμό και ανεργία. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας διαμορφώθηκε στο 71,6% τον Ιούνιο, αφού έφτασε προηγουμένως στο ανώτατο όριο του 75,45% τον Μάιο.

Ο Ερντογάν επικρίνεται συχνά-πυκνά για κακή διαχείριση, άδειασμα των κρατικών ταμείων και εγκαθίδρυση μοναρχίας στη χώρα, όπου η διαφωνία καταστέλλεται και οι αντίπαλοι φυλακίζονται με ανυπόστατες ή κατασκευασμένες κατηγορίες που κρύβουν πολιτικά κίνητρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This