Ιταλία: Αυξήθηκαν κατά 147% οι μικρές επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (Airbnb)

Σε αντίθετη πορεία, καφέ, μπακάλικα και καταστήματα με είδη ρουχισμού μειώθηκαν κατά 12%

Must Read

Όπως αποκαλύπτει έρευνα της εμπορικής ένωσης Confesercenti, την δεκαετία 2014-2024, οι ατομικές/οικογενειακές επιχειρήσεις που ασχολούνται στην Ιταλία με ενοικίαση δωματίων και σπιτιών, για σύντομα χρονικά διαστήματα, αυξήθηκαν κατά 147%!

Συνολικά τα Αirbnb, έχουν φτάσει τις 34.975. «Πρόκειται για μια πραγματική έκρηξη, η οποία μεταμορφώνει τις πόλεις και ολόκληρη την χώρα», υποστηρίζει η εμπορική ένωση, συμπληρώνοντας ότι «για όλο και περισσότερους πολίτες, η δραστηριότητα αυτή, αποτελεί μια επιπλέον πηγή εσόδων».

Στις ιταλικές πόλεις, με πάνω από 250.000 κατοίκους, οι ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις που ασχολούνται με υποδοχή τουριστών, την τελευταία δεκαετία, από 2.823 άγγιξαν τις 8.579, με αύξηση του 204%. Και στους δήμους, που μετρούν από 5.000 μέχρι 15.000 κατοίκους, η συγκεκριμένη δραστηριότητα παρουσίασε αύξηση της τάξης του 136%… Η εμπορική ένωση Confesercenti εξηγεί ότι πρόκειται για την δραστηριότητα του τουριστικού τομέα που παρουσίασε την μεγαλύτερη ανάπτυξη, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα τελευταία 10 χρόνια, σε αντίθετη πορεία, καφέ, μπακάλικα και καταστήματα με είδη ρουχισμού μειώθηκαν κατά 12%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This