Βενεζουέλα: Μαζική διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο Καράκας κατά του Μαδούρο

Must Read

Συνεχίζεται το χάος… Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, με επικεφαλής την ηγέτιδά τους, διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα, Καράκας, αμφισβητώντας σφόδρα το αποτέλεσμα της επανεκλογής Μαδούρο στην προεδρία.

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που δήλωνε ότι κρύβεται και φοβάται για την ζωή της, εμφανίστηκε σε ένα φορτηγό που έφερε γραμμένο το σύνθημα «Η Βενεζουέλα κέρδισε». Την υποδέχτηκαν χιλιάδες υποστηρικτές, που φώναζαν «Ελευθερία».

Η Ματσάδο δεν ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου, καθώς οι αρχές έκριναν ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, απορρίπτοντας την υποψηφιότητά της. Αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή από τον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια, που δεν ήταν παρών στην διαδήλωση, η οποία οργανώθηκε σε ένα προάστιο, υπό την διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

«Δεν είμαστε τρομοκράτες. Θα φτάσουμε μέχρι τέλους» έγραφε το μήνυμα σε ένα πλακάτ, που κρατούσε μία γυναίκα. «Αυτή η δικτατορία θα πέσει», διαβεβαίωσε. Η ανάμνηση της καταστολής του 2017, όταν σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι και η κινητοποίηση του μηχανισμού ασφαλείας μετά τις εκλογές, προκαλούν λογικό φόβο. Μία άλλη γυναίκα, τα δυο παιδιά της οποίας έφυγαν στο Περού, αφηγήθηκε ότι «ανησυχούν» για εκείνη και την συμβούλευσαν να φύγει από την χώρα, αλλά η ίδια δεν θέλει. Πήγε στην διαδήλωση «για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ψήφου», είπε. Στην υπόλοιπη πόλη, οι δρόμοι ήταν έρημοι.

Οι υποστηρικτές του Μαδούρο σχεδιάζουν να ξεκινήσουν από το κέντρο του Καράκας και να φτάσουν μέχρι το προεδρικό μέγαρο για να γιορτάσουν τη νίκη του. Την Παρασκευή η εκλογική αρχή επιβεβαίωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την επανεκλογή του Μαδούρο για μια τρίτη θητεία μέχρι το 2031. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, ο Μαδούρο συγκέντρωσε ποσοστό 52% και ο Ουρούτια 43%.

«Εμείς κερδίσαμε!» απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ η Ματσάδο. «Έχουμε αποδείξεις και ο κόσμος το ξέρει ήδη», πρόσθεσε η ίδια, που χαρακτήρισε «φάρσα» τα επίσημα αποτελέσματα. Σύμφωνα με την καταμέτρηση της αντιπολίτευσης, ο Ουρούτια έλαβε ποσοστό 67%. Τουλάχιστον 11 πολίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν αλλά και περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σχεδόν παντού στην χώρα το διήμερο μετά τις εκλογές. Η αντιπολίτευση, που καταγγέλλει «βίαιη καταστολή», κάνει λόγο για 20 νεκρούς και 11 αγνοούμενους, με την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This