Η Κύπρος σε τουρκικό αποκλεισμό!

Must Read

Από το Καστελόριζο και τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, μέχρι τη Συρία και νοτίως από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης και μέχρι νοτίως των δυτικών ακτών της Κρήτης, η Τουρκία απλώνει την παράνομη «Γαλάζια Πατρίδα» της, απειλώντας θεούς και δαίμονες αν κανείς την αμφισβητήσει.

Τον τελευταίο μήνα η Τουρκία εδραιώνει επιχειρησιακά και με στρατιωτικά μέσα τη «Γαλάζια Πατρίδα» της, με συνεχείς ασκήσεις με πυρά και μη από το Καστελόριζο μέχρι τις ακτές της Συρίας και του Λιβάνου, στοχεύοντας να υποβάλει την Κύπρο σε νέα επιχειρησιακή και στρατιωτική ομηρία, τις παραμονές μάλιστα ευχολογίων Αθήνας και Λευκωσίας για τη επανάληψη των συνομιλιών επίλυσης του Κυπριακού.

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η συμπεριφορά της Ρωσίας στην περιοχή, η οποία με «βροχή» ασκήσεων στην περιοχή συνεργάζεται με την Τουρκία, βάζοντας τη Λευκωσία τυπικά «στον πάγο».

Η επίσκεψη του Ερντογάν στα Κατεχόμενα με τα 50 τουρκικά πλοία και τις παρελάσεις τουρκικών F-16 παρουσιάστηκε ως πολιτική φιέστα της κατοχικής δύναμης Τουρκίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα έγκυρα στοιχεία που θα παρουσιαστούν, αποδεικνύεται ότι την ίδια χρονική περίοδο, πριν και μετά την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα, η Τουρκία εδραίωνε επιχειρησιακά και με στρατιωτικά μέσα τη «Γαλάζια Πατρίδα» στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο από την Κρήτη μέχρι τη Συρία, προβάλλοντας έτσι τη χώρα ως τη μόνη περιφερειακή δύναμη στην περιοχή.

Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία με συνεχείς και διαδοχικές ασκήσεις με πυρά και με δοκιμές του συστήματος S-400 κατέλαβε την περιοχή από νότια Καστελόριζου μέχρι τη Συρία και τον Λίβανο. Η Τουρκία με την αγγελία A 6548/24, η οποία εκδόθηκε από την Αγκυρα και όχι από την Κωνσταντινούπολη, εκτελεί όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ασκήσεις με πυρά μέχρι τα 65.000 πόδια στην περιοχή από τις ακτές της Συρίας και του Λιβάνου (BEINROUTE) και σε όλο το τμήμα βόρεια της κατεχόμενης Κύπρου.

Επίσης στις 10 Ιουλίου, 10 ημέρες πριν από την επίσκεψη των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο, η Αγκυρα εξέδωσε διεθνή αγγελία, η οποία μάλιστα είναι μόνιμη (permanent), με την οποία δηλώνει διεθνώς ότι η Ε/Κ διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν έχει κανένα δικαίωμα στην Τ/Κ κυβέρνηση της Βόρειας Κύπρου και στη διεθνή θάλασσα του FIR ERCAN βόρεια της Κύπρου. Επισημαίνεται ότι το παράνομο FIR ERCAN, που ιδρύθηκε από την Αγκυρα το 1978, σήμερα έχει νομιμοποιηθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ/FAA).

Με την αγγελία αυτή Α 6548/10 Ιουλίου 2024, την οποία αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», η Τουρκία απορρίπτει ευθέως κάθε είδους συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, παρά μόνον τη διχοτόμηση τους Κύπρου. Με αυτή τη θέση της, και μάλιστα 10 ημέρες πριν από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Κύπρο, η Τουρκία απαιτεί σε μόνιμη βάση τη διχοτόμηση της Κύπρου και ίδρυση Τ/Κ κράτους. Ενώ την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση και σύσσωμη η αντιπολίτευση ενημέρωναν ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε συνομιλίες με βάση τα ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ, διότι προφανώς είτε λόγω άγνοιας δεν γνώριζαν τη μόνιμη τουρκική αγγελία Α 6548/2024 είτε την απέκρυπταν, για αποφυγή έντασης με την Τουρκία και διατήρηση κλίματος ηρεμίας.

Η μόνιμη διεθνής τουρκική αγγελία Α 6548/10 Ιουλίου 2024, με την οποία η Τουρκία απορρίπτει κάθε είδους συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού

Αποτελεί στοιχείο διερεύνησης η θέση της Ρωσίας στην περιοχή και τούτο διότι στην ίδια περιοχή των τουρκικών ασκήσεων με πυρά στη θάλασσα βορείως της Κύπρου η Ρωσία εκτελεί την ίδια χρονική περίοδο ασκήσεις με πυρά και χωρίς πυρά μέχρι απεριόριστο ύψος. Εάν πρόκειται για συνεργασία με την Τουρκία ή όχι, δεν μπορεί να εξακριβωθεί. Ωστόσο το μπλοκάρισμα της Αν. Μεσογείου στο σύνολό της από Συρία, Λίβανο μέχρι νοτίως Καστελόριζου δημιουργεί ομπρέλα προστασίας της Τουρκίας απέναντι σε τυχόν επιχειρησιακές ενέργειες μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τις διεθνείς αγγελίες Α 1080/24, 1066/24, 1065/24, 1063/24, 1061/24 ως τεκμήριο του ρεπορτάζ, επισημαίνοντας ότι οι τρεις τελευταίες αγγελίες είναι με πραγματικά πυρά.

Με βροχή διεθνών αγγελιών η Μόσχα εκτελεί άνετα στρατιωτικές ασκήσεις με πυρά ή μη και σε απεριόριστο ύψος, δυσκολεύοντας τον 6ο Στόλο και συνεισφέροντας στην «ομπρέλα προστασίας» της Τουρκίας απέναντι στο Ισραήλ

Επειδή το κέντρο ελέγχου περιοχής του παράνομου FIR ERCAN της κατεχόμενης Κύπρου, δεν μπορεί βάση του ΙCΑΟ να εκδίδει αγγελίες, η Ρωσία, για την εκτέλεση των ασκήσεων, απευθύνεται στην ΥΠΑ Λευκωσίας για την έκδοση αγγελιών από το FIR Λευκωσίας. Πλην όμως σε κάθε έκδοση αγγελίας από την ΥΠΑ Λευκωσίας για περιοχή στη βόρεια Κύπρο μέχρι και το FIR Αγκυρας, δηλαδή από νοτίως του Καστελόριζου μέχρι τη Συρία και τον Λίβανο, η Αγκυρα με συνεχείς διεθνείς αγγελίες ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι η «Ε/Κ διοίκηση νότιας Κύπρου» δεν έχει κανένα δικαίωμα και αρμοδιότητα βορείως της Τ/Κ κυβέρνησης και στη διεθνή θάλασσα μέχρι το FIR Αγκυρας.

Στην πραγματικότητα, οι Ρώσοι κάνουν τις ασκήσεις τους σε συνεργασία με την Αγκυρα διότι τη στιγμή που η Λευκωσία εκδίδει τις αγγελίες, η Αγκυρα εκδίδει απαντήσεις που ισοδυναμεί ότι η Τουρκία είναι η μόνη αρμόδια για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής βορείως της Κύπρου. Δηλαδή η Ρωσία και η Τουρκία έχουν και τον σκύλο χορτάτο και τη πίτα ολάκερη.

Μπλόκο του «σουλτάνου» και στον 6ο Αμερικανικό Στόλο

Με το μπλοκάρισμα στο σύνολο της περιοχής βορείως της Κύπρου η προσπέλαση του 6ου Στόλου καθίσταται αδύνατη και η ύπαρξή του στη Μεσόγειο εξόχως επικίνδυνη λόγω των ρωσικών και των τουρκικών ασκήσεων με πυρά και λόγω των ρωσικών υποβρυχίων στη Μεσόγειο, των οποίων αγωνιωδώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να εντοπίσουν τη θέση τους.

6ος Στόλος, ΗΠΑ

Η Αγκυρα με την έννοια «Γαλάζια Πατρίδα» παγιώνει περιοχή στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δυτικά του Καστελόριζου και μέχρι την ανατολικές ακτές Κρήτης βάσει της οριοθέτησης της Τ/Λ ΑΟΖ, η οποία νομιμοποιήθηκε στον ΟΗΕ λόγω αδιαφορίας της κυβέρνησης. Ενώ νοτίως από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης και μέχρι νοτίως των δυτικών ακτών της Κρήτης δημιουργείται «τουρκολιβυκή Γαλάζια Πατρίδα» λόγω του τμήματος της ΑΟΖ της Λιβύης μέσα στην Τ/Λ ΑΟΖ και λόγω του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης για εξουσιοδότηση της Αγκυρας για έρευνες και γεωτρήσεις στο σύνολο της λιβυκής ΑΟΖ και όχι μόνον στο τμήμα της λιβυκής ΑΟΖ μέσα στην Τ/Λ ΑΟΖ.

Οταν ο πρωθυπουργός και η αντιπολίτευση επισκέπτονταν την Κύπρο, την ίδια ώρα η Αγκυρα εκτελούσε ασκήσεις από το βόρειο Αιγαίο μέχρι το Καστελόριζο, και μάλιστα με πυρά, καταλαμβάνοντας ελληνική κυριαρχία, με σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό σύστημα στην Κύπρο να χαριεντίζεται και να αδιαφορεί για την κατάληψη της ελληνικής κυριαρχίας.

Την κατάληψη της ελληνικής κυριαρχίας τη δηλώνει η κυβέρνηση στην Αθήνα, για τον λόγο αυτόν η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει την ελληνική διεθνή αγγελία Α 2552/2024, η οποία εκδόθηκε στις 9 Ιουλίου 2024, πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο, στην οποία αναγράφεται ότι οι τουρκικές ασκήσεις καταλαμβάνουν περιοχές ελληνικής κυριαρχίας (overlap areas of national sovereignty of Greece), γεγονός που αποδεικνύει ότι η τουρκική κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας δεν ήταν άγνωστη κατά την επίσκεψη του ελληνικού πολιτικού συστήματος στην Κύπρο.

Στην ελληνική διεθνή αγγελία Α 2552/2024, που εκδόθηκε στις 9 Ιουλίου, πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο, αναγράφεται ότι οι τουρκικές ασκήσεις καταλαμβάνουν περιοχές ελληνικής κυριαρχίας

Παραμένει άγνωστη η πηγή της άνεσης και της ανεμελιάς με την οποία η Αθήνα και η Λευκωσία -χωρίς ιδιαίτερη εντατική συνεργασία μεταξύ τους- επιμένουν σε δηλώσεις όλων των ειδών ότι αναμένουν να αρχίσει τον Σεπτέμβριο η επανάληψη των συνομιλιών για την επίλυση (;) του Κυπριακού, με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει χαμογελαστά ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να συζητήσει το Κυπριακό με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Στην περίπτωση όμως που ο κ. Μητσοτάκης ευελπιστεί να σκηνοθετήσει καινούργια «ήρεμα νερά» στο Κυπριακό, προς κατευνασμό της κοινής γνώμης και προεκλογικά δάνεια, μάλλον θα ζοριστεί από την Αγκυρα.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This